Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom umettet og mettet fett

Riktig informasjon om forskjellen mellom mettet og umettet fett kan hjelpe deg til å senke kolesterolnivået ! Mettet og umettet fett refererer til de to typene fett som finnes i dine matvarer. Husk at fett en svært viktig næringsstoff som finnes i maten din. Det er svært viktig å opprettholde en sunn kropp. det har fått så mye dårlig presse, hovedsakelig på grunn av skader forårsaket av mettet fett ! Men la oss finne ut andre forskjeller mellom de to!
Forskjeller i kjemisk struktur
  • mettet fett ikke inneholder en dobbel binding mellom karbon atomer. Det er fullt mettet med hydrogenatomer. Det betyr at de karbonatomene ikke får plass lenger hydrogenatomer i kjeden. Hva mer, mettet fett molekyler er solid i romtemperatur !
  • en umettet fett molekyl inneholder doble bindinger og er flytende ved romtemperatur
effekt på kroppen
  • det er forskjeller i effekten produsert på kroppen ved mettet og umettet fett. Mettet fett er skadelig for kroppen. De øker nivået av LDL-kolesterol i blodet, og derfor forårsake sykdommer som åreforkalkning og andre.
  • Umettet fett er svært viktig for kroppen din de hjelper i vekst og utvikling av kroppen, balansere hormoner og holde nervecellene sunt har du fremdeles tror de er din. fiender?
Kilder
  • mettet fett finnes hovedsakelig i alt som er syndig yummy ! Ja, dessverre jeg snakker om alle de gooey bakverk og leppe smacking chips ! Alt som er behandlet vil uunngåelig inneholde mettet fett. Rødt kjøtt, kylling fett og høyt fett meieriprodukter er også blant disse skadelige matvarer!
  • Umettet fett, derimot, er hovedsakelig kommer fra plante kilder. for eksempel kan du forvente å finne umettet fett i olivenolje, solsikkeolje og andre planteekstrakter. Disse fettsyrene er bra for kroppen din. de øker nivået av HDL ( det gode kolesterolet ) i kroppen. HDL er ekstremt viktig for kroppen din, fordi det reduserer den dårlige effekten av LDL kolesterol. Du kan få umettet fett i to former. Dette er enumettet fett som olivenolje og flerumettede fettsyrer som solsikkeolje.
Husk, ville et balansert kosthold inneholder sunne delene av umettet fett., men er du alltid bedre uten noen form for mettet fett i kosten De er ikke bra for kroppen din og kan føre til mye farlige sykdommer
Summary :
1. Umettet fett har dobbelt kjede liming i karbon og hydrogenatomer. Men mettet fett har ingen slik binding. Umettet fett er flytende ved romtemperatur, mens mettet fett er solid.
To. Omfatte Kilder til umettet fett olivenolje, rapsolje, solsikkeolje etc. Mettet fett finner du i bearbeidet mat, smør, rødt kjøtt og kylling fett.
tre. Mettet fett skade kroppen, produserer LDL kolesterol, umettet fett er bra for kroppen, fordi de øker nivået av HDL kolesterol i kroppen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------