Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom søvnapné og narkolepsi

  • Søvnapné refererer til korte perioder hvor vedkommende er sovnet, men ikke klarer å puste når han unnlater å puste (og det kan gå på i ca 15 sekunder !), synker oksygennivået i blodet hans. Dette fører ham til å våkne opp gjentatte ganger. Som et resultat, er folk med søvnapné som regel preget av alle symptomer på en person som er søvn fratatt !
    En person med narkolepsi, derimot vil ha gjentatt episoder med å sovne på dagtid. vanligvis er personen i stand til å styre sin sovne, uansett hvor han er. det er også preget av forstyrret søvn om natten, søvnparalyse og hallusinasjoner.
  • La oss ta opp den alder hvor disse to forholdene oppstår. Mens søvnapné rammer vanligvis en person som er 40 eller over, narkolepsi vanligvis starter når en person er en ungdom. Det er svært sjelden for en person å bli diagnostisert med narkolepsi når han er i 30-årene eller 40s.
  • Så hva som forårsaker de to forholdene ? Søvnapné oppstår på grunn av tre svært forskjellige forhold, og de er kategorisert tilsvarende. For eksempel, hvis en person har sentral søvnapné, er det et grunnleggende problem med funksjon av hjernen når han sover. Hjernen nekter å signalisere musklene å inhalere, og derfor personen slutter å puste ! Obstruktiv søvnapné oppstår når han er ute av stand til å puste på grunn av noe som hindrer luften passasje. En blandet søvnapné oppstår fordi både de ovennevnte grunner !
    Narkolepsi oppstår på grunn av funksjonsfeil i en gruppe nerveceller som kalles hypocretin nevroner. De er også assosiert med en bestemt leukocytt antigen som kalles HLA. noen forskere mener at det er en slags en auto immun sykdom.
  • Narkolepsi er behandlet med en kombinasjon av narkotika og atferdsterapi. alvorlighetsgraden av symptomene og den spesielle situasjonen for pasienten bestemmer hvilken behandling han får. En pasient med søvnapné vil bli behandlet i henhold til grunnen som er årsak til tilstanden i første omgang. Hvis det er obstruktiv, kan han bli bedt om dentale apparater, og CPAP ( kontinuerlig positivt luftveistrykk ). han kan også være foreskrevet medisiner
Sammendrag :
en søvnapné refererer til perioder når en person slutter å puste mens han sover Narkolepsi er. en betingelse når en person sovner flere ganger på dagtid.
to. Narkolepsi påvirker en person i løpet av tenårene, mens søvnapné vanligvis starter ved 40 !
tre. Søvnapné oppstår på grunn av funksjonsfeil i hjernen eller på grunn av hindringer i luftpassasjen. Narkolepsi er et resultat av feil av nerveceller.
4. Narkolepsi er behandlet av atferdsterapi og legemidler. søvnapné behandles ved kirurgi, medisiner eller dental programmer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------