Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom rayon og viskose

klut eller tekstil er et materiale som består av tråd eller garn som brukes til klær, vesker, håndklær, sengetepper, persienner og andre husholdningsartikler og industriformål. Den er laget av en rekke av materialer med bomull og silke som den vanligste.
Silk har vært en svært populær klut siden det først ble utviklet i Kina, men det var veldig dyrt, slik at folk søkte etter en billigere erstatning for det. dette førte til utviklingen av rayon, en bearbeidet stoff som opprinnelig ble produsert i Frankrike.
Rayon er en produsert fiber som verken er naturlig eller kunstig. Selv om det kommer fra cellulose, som forekommer naturlig i planter, har den gjennomgått flere kjemiske prosesser før det er slått inn i sin nåværende form. Det kalles en regenerert cellulose fiber fordi den er laget med cellulosefiber som reformeres eller rekonstruert.
det er en svært absorberende stoff og er lett å farge. det kan være vevd eller strikket for å produsere klær slik som skjørt, skjorter og kjoler, men det ble opprinnelig utviklet for bruk i fremstillingen av møbler. Det gjør ikke godt med slitasje, skjønt, og har en tendens til gul med alderen og form små kuler i grove områder Det finnes flere typer rayon, nemlig. Polynosic rayon, super-absorberende rayon, tencel rayon, lyocell, og rayon med flammehemmende og mikro-denier fibre. de vanligste typene rayon er høy vått modulus rayon og viskoserayon.
viskoserayon er laget av viskose, en organisk væske, som brukes som materiale i produksjon rayon og cellofan. Det er også brukt til å lage kunst silke, modal, og syntetisk fløyel. Det har også bruker i det medisinske feltet, spesielt i produksjon av medisinsk verktøy.
Den er laget ved å løse opp tremasse eller bomull Linter i kaustisk soda og la det virke i periode etter som det er makulert og alderen. Det er deretter behandlet med karbon disulfide å produsere xanthate som er igjen oppløst i en lav konsentrasjon av kaustisk soda og en acetat dope.
Viskoserayon føles som bomull og ser ut som silke som er egnet til å lage lette klær. I tillegg drapes godt og er brukt til å lage gardiner, draperier, møbeltrekk, duker og servietter. Det er billig, men trenger vedlikehold fordi det lett kan rynke Sammendrag:
En Rayon er et stoff som er laget av cellulose fra planter og gjennomgår flere kjemiske prosesser mens viskose er en type rayon laget av viskose.
to. rayon er svært absorberende og lett å farge mens viskose ser ut silke og føles som bomull.
tre. Både rayon og viskose er produsert i samme prosess, men de skiller seg i materialer som brukes. Mens rayon kan gjøres med cellulose fra en rekke planter, er viskose laget av tremasse eller bomull Linter.
4. Viskoserayon kan også være mindre holdbare enn andre typer rayon fordi den er laget med en høy konsentrasjon av kaustisk soda mens andre typer rayon bruke mindre.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------