Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom purre og sjalottløk

sjalottløk og purre begge tilhører løk familien, men er svært forskjellige fra hverandre. De viktigste forskjellene er i sitt utseende, tekstur, og smaken, hvordan de vokser, hvor de kommer fra, hvordan de blir brukt, og hvordan de lagres.
Utseende- Sjalottløk er vanligvis rødbrun i fargen. de er lyspærer og har en fast struktur. Sjalottløk er også lilla i farge. De ligner hvitløk i utseende, men ligner en løk når skiver. purre se ut som forvokste vårløk med brede, flate blad.
Flavor-Sjalottløk har en smak av hvitløk og løk. De er skarp, søt og mild. Smaken er delikat, men pungency er sterkere enn andre løk. purre ha en enda mildere smak og deres pungency er også svært mild. De smaker mer som vårløk. Hvordan forberede og spise-Sjalottløk blir spist fersk, hakket, kokt og kokt. De smaker best når stekt lett i smør og brukes hovedsakelig for delikat fransk, indonesisk og thai mat. de er skrelt, og røttene er forkastet. Purre, derimot, blir svært mild best brukt for langsom matlaging i supper og stuinger De kan også være sautert og grillet Hele purren brukes ikke. Bare den hvite delen er brukt, og den grønne grønne delen blir forkastet. de er vanligvis skåret gjennom sentrum. de bør være grundig vasket i kaldt vann før det brukes til å fjerne smuss og skitt.
Tilgjengelighet-Sjalottløk kan dyrkes i alle deler av verden hvor løk som kan dyrkes, men de kommer i utgangspunktet fra Europa, hovedsakelig Frankrike. De er vanligvis importeres hakket og tørket fra Europa. Mens purre vokser i den nordlige delen av USA i kjøligere klima de trenger rik, sandholdig jord som har mye fuktighet
Variety-Hovedsakelig. to typer sjalottløk er tilgjengelig. den første er den fransk- italienske som Pikant, Atlas, Ed Red. Disse har en brun- rød hud og godt formede pærer. og den andre en er den Louisiana Evergreen som har en dårlig pære og brukes hovedsakelig for krydder og salater. purre. på den andre hånden. har mange varianter avhengig av tiden det er igjen i feltet. Den korte sesongen varianten, som er mindre og mindre vinter hardfør som kongen Richard, og den lange sesongen sorten som er vinter hardfør, kan høstes hele året som Høst Giant, Høst Mammoth og Pandora.
bagasje-Sjalottløk er best oppbevares ved 0- 2degree Celsius på 60 % til 70 % fuktighet. For å hindre dem fra spirende, lav temperatur og lav luftfuktighet er nødvendig. purre bør oppbevares ved 0 grader Celsius ved 95 % til 100 % fuktighet. De kan lagres i 2-3 måneder ved denne temperaturen og luftfuktigheten
Dermed kan vi skille mellom sjalottløk og purre ved følgende punkter :
En Sjalottløk er rødbrune og ser mer ut som hvitløk og løk, purre ser ut som store, grønne løk
2 sjalottløk er mild i smaken, men skarp. purre er veldig mild og dermed brukes for langsom matlaging 3. Sjalottløk brukes hele etter fjerning av rot delen. bare den hvite delen av purren brukes.
4. Sjalottløk er hovedsakelig fra Europa, og purre er fra den nordlige delen av USA.
5. Sjalottløk er i hovedsak av to varianter, men purre har mange varianter. er
6. Sjalottløk oppbevares ved en lav luftfuktighet mens purre krever høyere luftfuktighet.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------