Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom Sør- indisk mat og nordlige indisk mat

India er et mangfoldig land med forskjeller i språk, kultur, tradisjon, mat og lignende fra en region til en annen. La oss se på noen av forskjellene mellom Sør- indisk mat og Nord- indisk mat.
Hvete er det stift mat av Nord-India, og ris er den viktigste næringskilden i Sør-India. Nord indisk mat har blitt mye påvirket av Mughlai kjøkken. Nord indianerne er både vegetarianere og ikke- vegetarianere og bruke mer hvete. The Southern Indianerne bruke mer grønnsaker, ris og sjømat. En annen ting som kan sees, er at kokos er lagt mer i Sør- indisk mat.
Den typiske nordlige indisk måltid består av chappatis, parantha, dal, pilafs, karriretter laget i ghee, er grønnsaker krydret med granateple pulver eller yoghurt, sennep greener kokt med paneer, ferske tomater, sylteagurk, mynte, yoghurt raitas og koriander chutneys. Kardemomme melk en vanlig ting før du går til sengs for Nord- indianere. Den nordlige indiske søtsaker og desserter er laget av paneer, melk, linser og hvete mel kombinert med tørkede nøtter. De er pyntet med et tynt lag sølv. Lassi ( iset buttermilk ) er en populær drikk i nord. I den ikke- veg kategori, er tandoori matlaging en spesialitet i Nord- India. Naan, Tandoori kylling, tandoori kebab, og tandoori roti er noen av de berømte tandoori retter.
Southern indiske retter inkluderer mer ris. Rice er blandet med linser for å gjøre idlis og dosas og uttapams. The Southern indisk mat består også av en rekke retter som ; sitron ris, Biryani, tamarind ris, og lignende. Sambhar, rasam, og retter laget av forskjellige grønnsaker er også sett i Sør- indisk mat. Kaffe brukes mer i Sør- India enn i Nord- India.
Når man sammenligner Dals og karriretter, Southern Indian kreasjoner er soupier enn den nordlige indiske IT er også sett at Sør Indisk mat er spicier enn de nordlige indiske maten
Oppsummering :
en Hvete er den viktigste næringskilden Nord India, og ris er den viktigste næringskilden i Sør-India.
to. Coconut legges mer i Sør- indisk mat.
tre. Nord-India mat har blitt mye påvirket av Mughlai kjøkken.
4. Southern Indisk mat er spicier enn de nordlige indiske maten.
5. Kaffe brukes mer i Sør- India enn i Nord- India.
6. The Southern indianerne bruke mer grønnsaker, ris og sjømat.
7. Når man sammenligner Dals og karriretter, de sørlige indiske kreasjoner er soupier enn den nordlige indianernes
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------