Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom jasmin og basmati ris

Rice er den viktigste næringskilden i Asia, Midtøsten, Latin -Amerika, og Vestindia. Det er det viktigste kornet som produseres for humant konsum. det gir karbohydrater som er en viktig energikilde
det kan tilberedes ved å koke eller dampende, og det kan også gjøres til en grøt som er en tradisjonell mat for de som er syke. Det kan også gjøres om til nudler eller ris mel som kan gjøres om til ris melk, skyld, og andre drikker.
Rice har mange varianter med den største samlingen ved International Rice Research Institute ( IRRI ) på Filippinene. To av de mest brukte ris varianter er Jasmine og Basmati ris. " Jasmine Rice '
Jasmine ris er en ris utvalg som har lange korn som smaker godt. det opprinnelig kom fra Thailand og er kjent som duftende ris på grunn av sin karakteristiske blomstrete lukt. det ble dyrket i høylandet i Thailand for thailandske kongelige. Selv om det er klebrig når kokt, har det mindre amylopektin innhold enn andre ris varianter så det er mindre klebrig sammenlignet med de fleste av dem. Det blir brukt spesielt i asiatisk mat som har retter fra Kina, Thailand og Japan. Den har en glykemisk indeks på 109 og er egnet for de som trenger rask energi restitusjon etter ekstreme øvelsen, og de som opplever svært lavt blod blodsukkeret.
' Basmati Rice '
Basmati ris er en ris sort som er innfødt til India og Pakistan. Sine korn er lengre enn de fleste andre ris varianter. Når kokt, ikke Basmati ris ikke holde sammen, men er fortsatt tørr, luftig, og frittflytende. Det er duftende og har en delikat smak. Det er også kjent som " soft ris. 'Det er dyrket i Punjab -regionen i India, og den kommer i flere varianter. De to mest populære varianter er den brun og hvit Basmati ris. den har en glykemisk indeks på mellom 56 og 69 som gjør det egnet for dem som lider av diabetes. det regnes som den dyreste ris variasjon i verden. Basmati ris brukes i tradisjonelle indiske og retter fra Midtøsten. Det er vanligvis servert med nøtter, tørket frukt, grønnsaker, lam, kylling Marsala, og krydder.
Oppsummering :
en Jasmine ris har en floral aroma mens Basmatiris har en nøtteaktig aroma
2 Jasmine ris er klebrig mens Basmati ris er luftig.
3 Jasmine ris har kortere korn mens Basmati ris har lengre korn
4 Jasmine ris er innfødt til Thailand mens Basmati ris er innfødt til India og Pakistan.
fem. Jasmine ris har en glykemisk indeks på 109, mens Basmatiris har en glykemisk indeks på 56-69.
6. Jasmine ris er best egnet for asiatiske retter mens Basmati ris er best egnet for indiske og retter fra Midtøsten.
7. Jasmine ris er bra for dem som trenger plutselige utbrudd av energi mens Basmati ris er bra for dem som lider av diabetes.
8. Basmati ris er den dyreste ris variasjon i verden mens Jasmine ris er dens billigere alternativ.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------