Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom FDD LTE -nett og TDD LTE -nett

LTE ( 3GPP Long Term Evolution ) synes å være den neste generasjon i mobiltelefonen teknologi så mange tilbydere har begynt å øke sine nettverk med LTE. Som vi vet, mobiltelefon trafikk er delt inn i to deler: en uplink og en nedlink I denne forbindelse støtter LTE to tosidig moduser: FDD ( Frequency Division dupleksing ) og TDD ( Time Division dupleksing ) Den største forskjellen mellom FDD og TDD er i hvordan de deler den eneste kanalen for å gi baner for både opplasting og nedlasting. FDD gjør dette ved å dele frekvensbåndet tildelt inn i to atskilte mindre kanaler. På den annen side bruker TDD hele kanalen, men veksler mellom opp-og nedlasting.
Grunn av hvordan FDD opererer, er det klassifisert som en full duplex system. det betyr at både opplasting og nedlasting er alltid tilgjengelig. TDD er bare halv dupleks som enten laste opp eller ned kan bruke kanalen, men ikke samtidig. imidlertid, fordi tiden divisjonene er veldig små, dette er ikke merkbar i applikasjoner som tale som trenger full duplex drift. FDD og TDD LTE har sine egne styrker og svakheter. FDD er generelt bedre egnet for applikasjoner som tale som har symmetrisk trafikken. Dette er fordi trafikken i begge retninger er alltid konstant og TDD ville være å kaste bort båndbredde i stadig. bytte fra den ene til den andre TDD skinner i programmer som har asymmetrisk trafikk, et eksempel på noe som er online surfing når du surfer på nettet, er det typisk at nedlasting er mye høyere enn opp, men når du er opplasting av videoer, for eksempel, er det motsatte sant. TDD kan tildele mer tid til den delen som krever mer båndbredde, og dermed balansere lasten. Med FDD, kan båndbredden ikke dynamisk omfordeles og ubrukt båndbredde er bortkastet.
En annen fordel med FDD LTE vises når man planlegger nettsteder for basestasjoner. Fordi FDD basestasjoner bruker forskjellige frekvenser for å motta og sende, de effektivt ikke hører hverandre og ingen spesiell planlegging er nødvendig. Med TDD, spesielle hensyn må tas i rekkefølge å hindre nabolandene basestasjoner forstyrrer hverandre.
Oppsummering :
en FDD LTE bruker frequency division, mens TDD LTE bruker tid divisjon
to FDD LTE er full duplex, mens TDD LTE er halv dupleks 3. FDD LTE er bedre for symmetrisk trafikk, mens TDD er bedre for asymmetrisk trafikk
4. TDD LTE er bedre på omfordele trafikk enn FDD LTE
fem. FDD LTE gir enklere planlegging enn TDD LTE
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------