Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom CDR og CD-ROM

Folk har alltid brukt data lagringsenheter til å lagre musikk, spill og annen informasjon eller data. Selv før vi spille inn musikk på magnetbånd, i dag gjør vi det ved hjelp av digitale kompakte plater, den mest vanlige som er CDR og CD ROM.
CDR ( Compact Disc ? ? Recordable )
CDR er en pre- produsert blank CD der data kan tas opp eller brent. det ble først utviklet av Philips og Sony. fleste CDRS har 80 minutt kapasitet, men noen kan inneholde lengre data. CDRS kan brukes inntil deres minner er full eller sluttført. De kan bare leses etter at de er ferdigstilt, og alle data som har blitt brent kan ikke slettes.
Data lagres i et spesielt fargestoff lag og deretter brent med laser lage groper og lander som kan leses av en CD-stasjon og konverteres til digital 1s og 0s data kan skrives på CD ved hjelp av disse metodene :
? ? Plater samtidig, hvor data er skrevet på CD i en sesjon uten hull gjør det til en skrivebeskyttet CD.
? ? Spor samtidige, hvor dataene er skrevet en av gangen, og CDen er igjen åpen for ytterligere innspill.
? ? Packet Writing, er hvori data registreres i flere sesjoner som tillater brukeren å legge til data på et senere tidspunkt.
Det er en orm eller Write Once Les Mange optisk medium og den er kompatibel med standard CD lesere. den er egnet for små opplag av CDer som bare krever raske svinger CDRS har en begrenset levetid ,. fargestoffet kan fornedre etter noen år å gjøre data uleselig
CD ROM ( Compact Disc. ? ? Read Only Memory )
CD ROM er en produsert CD der data allerede er lagret med groper og lander allerede presset eller støpt inn i polykarbonat basen ved hjelp av en stamper. Det er skrivebeskyttet og er egnet for store renn.
CD-ROM kan ikke bli skrevet på og kan ikke bli brent. Hver data lagret i dem er allerede presset inn i platene som kan leses av digitale enheter som CD-spillere og PC eller CD ROM-stasjoner.
de blir brukt til å distribuere programvare, spill og multimedia applikasjoner. programvare distributørene spesielt de av dataspill ansette kopibeskyttelse å begrense den løpende av deres programvare til den opprinnelige CD-ROM bare.
Oppsummering
en. Compact Disc ? ? Lesbart er en pre -produsert blank CD der data kan skrives og registrert mens Compact Disc Read Only Memory er en produsert kompakt plate med data som allerede er lagret.
To. Data på Compact Disc ? ? Lesbar kan kun leses etter at den er ferdigstilt, mens data på en Compact Disc Read Only Memory kan allerede leses ved kjøp.
Tre. Begge kan leses ved hjelp av en digital enhet, men Compact Disc Lesbar er egnet for små opplag, mens Compact Disc Read Only Memory er egnet for store renn.
4. Compact Disc Lesbar kan skrives på eller kan bli brent mens Compact Disc Read Only Memory kan ikke.
fem. Compact Disc Lesbar brukes av dem som ønsker å record noe mens Compact Disc Read Only Memory brukes av de som ønsker pre nedskrevne spill eller musikk.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------