Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom mandel og vanilje ekstrakt

mandel ekstrakt og vanilje ekstrakt er smakstilsetninger ingredienser som er mye brukt i salt eller søte retter og andre matvarer. Selve navnet betegner forskjellen mellom mandel ekstrakt og vanilje ekstrakt ' ene er mandel og en er vanilje.
en av de viktigste forskjellene sett mellom mandel ekstrakt og vanilje ekstrakt er i smaken. Når mandel ekstrakt gir et sterkt mandel smaken til rettene, gir vanilje ekstrakt en mild vaniljesmak. i forhold til mandel ekstrakter, vanilje ekstrakter gir en varm, honning aktig smak og smak til oppskrifter. Når man sammenligner mandel ekstrakt og vanilje ekstrakt, kommer tidligere en i sterk smak enn den andre. Mandel ekstrakt er svært konsentrert og mer potent enn vanilje ekstrakt. Dette betyr at bare små mengder av mandel ekstrakt er nødvendig for å legge smaker. Vanligvis er mandel ekstrakt brukes i stedet for vanilje ekstrakter som sistnevnte kommer kostbart. Ved å erstatte vanilje abstrakt med mandel ekstrakt, bør du bare legge halvparten av mandel hente ut så mye som vanilje ekstrakt.
Produksjonen av de to ekstraktene er nesten lik. Alkohol er brukt både i
mandel ekstrakt og vanilje ekstrakt. Det brukes hovedsakelig som bindemiddel for å bevare smaken styrke. kombinere mandelolje med alkohol gir mandel ekstrakt. I vanilje ekstrakt, er vanilje bønner kombinert med alkohol, særlig vodka som det har en naturlig smak. Selv andre alkoholer som gin, konjakk og rom blir benyttet, vodka er den vanligste brukte. Bortsett fra den naturlige mandel ekstrakt og vanilje ekstrakt, kan man også komme over kunstig mandel og vanilje ekstrakter som ikke har bitterhet av alkohol.
Oppsummering
Når mandel ekstrakt gir et sterkt mandel smaken til rettene, gir vanilje ekstrakt en mild vanilje smak. I forhold til mandel ekstrakter, vanilje ekstrakter gir en varm, honning aktig smak og smak til oppskrifter.
mandel ekstrakt er svært konsentrert enn vanilje ekstrakt. Dette betyr at kun små mengder av mandel ekstrakt er nødvendig for å legge smaker.
mandel ekstrakt er mer potent enn vanilje ekstrakt.
Vanligvis er mandel ekstrakt brukes i stedet for vanilje ekstrakter som sistnevnte kommer kostbart.
kombinere mandelolje med alkohol gir mandel ekstrakt. I vanilje ekstrakt, er vanilje bønner kombinert med alkohol, særlig vodka som det har en naturlig smak.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------