Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom BYGG og HVETE

Mange stiller spørsmålet "Er byggmel en type hvete eller vice versa ? Vel faktisk to, selv om de er i slekt, er to svært forskjellige typer gress.
Barley, vitenskapelige navnet Hordeum vulgare, liker å trives i de varmere årstider. Det er derfor det er ofte høstet om våren og over sommeren mens hvete, vitenskapelige navnet Triticum aestivum, er høstet i starten av vinteren eller senere del av høsten. åpenbart trives hvete best under kjøligere klima.
Barley er en årlig gress type som har blader med kortere ligules ennå glattere skjeder. Barley har blader som er oppreist, men på en toppand måte. Det har mange bruksområder. Den mest vanlige som er dets bruk å skaffe korn. Den kan også brukes som en buskap fôr og mer populært å brygge øl. for sistnevnte er mer stivelsesholdige bygg brukes mens de som benyttes for mat formål er de som har en høyere protein verdi.
Hvete er en annen gress vokst årlig som er preget av sin hule rachis. Det har også opprettstående blader som det av de bygg, men er flatere i formen. Med hensyn til bruken, har hvete en svært høy kommersiell verdi, fordi det vanligvis dyrkes for kornet det gir. Dette korn er en dyrebar økonomisk handelsvare i å lage brød, mel, husdyr -feeds og også alkohol. På toppen av disse utbredte bruken, kan det hvete gress også brukes til å lage hvete kurver, tepper, papir og selv sengetøy for storfe.
de to forskjellig i andre aspekter. mer alkohol kan gjøres med bygg, ikke hvete. sistnevnte er også oppfattet som en mindre tøff gress har en svakere smak enn bygg. I tillegg er fullkorn bygg som regel fortært på grunn av sin høyere fiberinnhold enn fullkorn hvete. Barley er mye enklere å bruke, fordi den kan tilberedes hel som hvordan du koker ris (som i tilfellet perlegryn bygg ), mens hvete må freses før du kan bruke den.
Likevel, de to har også noen betydelige helsemessige bekymringer spesielt til dem som har følsomhet overfor gluten som i cøliaki sykdommer. folk har slikt rådes ikke å konsumere verken bygg eller hvete på grunn av deres gluten innhold. Oppsummering :
En Barley trives i varmere klima i motsetning hvete som favoriserer kjøligere årstider
2 Barley blir oftere brukt til å lage øl produkter enn hvete.
3 Barley er en tøffere gress, for ikke å nevne en sterkere produkt enn hvete i form av smak eller smak
4 Fullkorn bygg har høyere fiberinnhold. enn fullkorn hvete.
fem. Barley kan stekes hel, mens hvete må utfrest første før koking.
hvete bilde av Artur Ciba fra Fotolia. com
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------