Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom glass og kvarts

Både glass og kvarts er krystaller som brukes for dekorative og industrielle formål. Glass er populært utnyttes til å lage prismer, vinduer, lysekroner, anheng, halskjeder, og de fleste typer hushold smykker, Quartz, derimot, er vanligvis til stede i klokker batterier og elektriske dingser
uttrykkene «flytende kvarts 'og' kvartskrystall ' kan vanligvis sees på de tekniske spesifikasjonene til et bredt spekter av. gadgets. i industriell handel, er glass formelt kjent som cut glass krystall, mens kvarts kalles kvartskrystall. Andre navn på glass er fint krystall, Swarovski krystall, kutt krystall, eller østerriksk krystall.
Det er fire store forskjeller mellom glass og kvarts. Den første forskjellen har å gjøre med silikon karbondioksid innhold. både naturlig forekommende og kunstig kvartskrystall inneholder minst nittini prosent silikon karbondioksid, mens cut glass krystall bare besitter høyst åtti prosent silikon karbondioksid. Videre glassprodukter vanligvis inneholde trettito prosent bly for å forbedre glass kvalitet. Mixing ledningen i kunstig produksjon av cut glass krystaller øker brytning av lys, noe som resulterer i et mer glansfullt, mindre disige glassprodukter. Som alle andre krystaller, er verdien av både glass og kvarts avhengig glans, eller mengden av lys brytes.
Den andre store forskjellen mellom glass og kvarts involverer deres kjemiske struktur Enten utledet naturlig eller kunstig, skjære glass krystall har en tilfeldig molekylær struktur, i motsetning til kvarts og andre naturlig forekommende krystaller som har en. symmetrisk struktur. På grunn av sin uregelmessig molekylære strukturen, blir glass behandlet som en amorf solid. Rå, naturlig dannet kvarts og andre semi -edle krystaller som safir, rubin, topas, diamant, og smaragd kan utvikle med en perfekt symmetrisk struktur, men de kan også bli uregelmessig pga intens press og forvitring. fleste naturlig forekommende krystaller må behandles via kapping og polering for å oppnå en perfekt symmetrisk form. kvarts er et populært krystall, fordi det kommer i annen farger. Eksempler på kvarts farger er gyllen gul, røyk, steg, og lilla. Quartz ble dannet på denne måten på grunn av kombinasjonen av andre krystaller som citrin og ametyst. Materialer som brukes til å avgrense edelstener kan også være avledet fra kvarts. Eksempler på slike materialer er onyx, krysopras, kalsedon, og amazonitt Onyx kan brukes til andre edelstener og overflater som svart fargestoff, krysopras som grønt fargestoff, kalsedon som blå fargestoff, og amazonitt som spraglete grønt fargestoff. Den tredje forskjellen mellom glass og kvarts har å gjøre med deres toleranse for temperatur og trykk. Selv om både naturlig forekommende kvartskrystall og cut glass krystall skjema dypt i jordskorpen, kan kvartskrystall tåle større temperatur. Dette gjør kvarts som et verdifullt materiale som kan brukes som beskyttende dekke fordi den tåler høyt trykk, og også kan benyttes i tøffe miljøer med høye temperaturer som en erstatning for glass. den fjerde forskjellen glass og krystall er svært viktig i industriell handel. Mange produkter må enten isolasjonen eller ledningsevne til elektrisitet for at dem til å fungere optimalt. Glass gir god isolasjon mot elektrisitet. På den annen side, utfører kvarts elektrisitet lett. På grunn av disse elektriske egenskaper, er begge glass og kvarts krystaller integrert i mange produkter å kanalisere eller kutte strømmen av elektrisitet.
Oppsummering
1. Det er mange forskjeller mellom glass og kvarts den første forskjellen ligger i silikon karbondioksid innhold glass har omtrent åtti prosent, mens kvarts kan inneholde. opp til mer enn nitti prosent.
to. Som en amorf substans, har glass en tilfeldig molekylær struktur, mens kvarts har en symmetrisk molekylstrukturen.
tre. Quartz kan være gjenstand for større temperatur og trykk i forhold til glass.
4. Både kvarts og glass benyttes til elektriske formål. Glass er en isolator, mens kvarts er en dirigent.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------