Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom BAZOOKA og RPG

bazookaer og rollespill, eller rakettdrevne granater, er også kjent som tankbuster våpen. Begge kan effektivt sette en tank ute av drift. Disse to begrepene blir ofte brukt i militær, og fryktet av tank veteraner på grunn av sin destruktive kraft.
Barn og ungdom bli kjent med bazookaer og RPG gjennom TV-programmer og dataspill som eksemplifiserer dem som de eksplosive våpen som kan brukes til å eliminere den dårlige gutta. Når en ser på nyhetene, er ingen militær antrekket komplett uten soldater lugging en bazooka eller RPG, som fungerer som deres slåss sjanse mot pansrede kjøretøy. Hva folk flest ikke vet, er imidlertid at bazookaer og rollespill er forskjellige fra hverandre for to grunner. Den første grunnen har å gjøre med hva som kom først. Den bazooka er den aller første tankbuster våpen, utviklet under andre verdenskrig med Forsvaret i USA. det var en standard tankbuster våpen av de allierte styrkene, og brukte en HEAT eller High- Explosive Anti-Tank skall som ammunisjon.
Etter andre verdenskrig ble bazooka også brukt i Koreakrigen og andre konflikter som involverte USA. Den første bazooka ble formelt kjent som M1 Rocket Launcher. Det ble kontinuerlig forbedret og omdøpt gjennom årene, gyte ni andre versjoner. Eksempler på de andre versjonene er det M20 A1B1 Super Bazooka, M25 Tre Shot Bazooka, og RL -83 Blindicide.
RPG, derimot, ble først utviklet av russerne. den andre forskjellen på bazooka og RPG er hvordan de levere sin nyttelast. den nyttelast, eller rakett ammunisjon av bazooka er lagret i den bakre enden av indre kammeret. Den RPG, derimot, har sitt nyttelast ved fronten, utenfor den indre kammeret. Den mest populære RPG kalles RPG -7, som ble utviklet på slutten av andre verdenskrig. den RPG -7 strukturelle design var en kombinasjon av USA -produserte bazooka og tyskprodusert tankbuster kalt Panzerfaust The RPG består av kun to deler: bærerakett del, og raketten selv likhet med bazooka, stoler RPG på varme raketter. rakettene er drevet på høy hastighet fordi RPG rakett del, består av en stram tube, er utformet for å fange presset av rakett eksos.
I motsetning til bazooka som har en eksos porten på bakenden, RPG feller og senere forsvinner eksos inn i røret launcher. grunn av populariteten til både bazookaer og rollespill, utviklet krig produsentene flere mottiltak mot disse to våpen. Solide bur rustninger ble montert til pansrede kjøretøyer for å beskytte mot eksplosive prosjektiler av tankbusters. Denne anti-tankbuster antrekket er fortsatt populært i dag. Det er også aktive mottiltak mot raketter, kalt APS eller Active Protection System, noe som ødelegger raketten før det kommer i nær kontakt med pansrede kjøretøy. Oppsummering
en. Den bazooka og RPG er begge tankbusters. Spesialiserer De i piercing gjennom armert plating, og bære mye av eksplosiv ildkraft.
To. Det bazooka ble utviklet først før RPG. den bazooka ble først produsert av USA, og brukes under andre verdenskrig.
tre. The RPG, derimot, ble begrepsfestet av russerne, og inspirert av tegninger av bazooka og den tyske Panzerfaust.
4. den største forskjellen mellom bazookaer og Reservedeler er hvordan de levere sin nyttelast.
fem. Den bazooka lagrer sin nyttelasten i en indre kammer, ved den bakre enden av røret. The RPG nyttelasten er på forsiden, og lagres ikke på indre kammeret. den indre kammeret i RPG brukes til å fange eksostrykket og drive nyttelasten i stor fart.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------