Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom kvarts og marmor

Kvarts og marmor har vært i bruk fra svært gammel tid. Begge har mange dekorative eller industriell bruk. Funnet på jordskorpen, er de forskjellige mineraler.
Marmor er en detaljert metamorf bergart dannet på grunn av metamorf prosess av kalkstein og dolostone. Marble blir vanligvis dannet gjennom regional metamorfose, men det er også noen ganger dannes gjennom kontakt metamorfose. på den annen side er kvarts en kombinasjon av oksygen og silisium. kvarts er en krystallinsk stein og finnes i andre bergarter som granitt og gneis.
Marble er mye brukt i å lage statuer på grunn av sin lyse farge og hardhet. Hardheten av marmor gjør at den kan poleres til en glatt finish. motsetning kvarts, har Marble høy arkitektonisk verdi. en annen forskjell som kan bemerkes er at kvarts har vært brukt i smykker mer enn marmor
marmor er mer vanlig enn kvarts marmor er sett over hele verden kulene fra. Carrara, Italia er de mest kjente. Michelangelos kjente skulpturen David ble trykt fra Carrara marmor. India, USA, Spania, Tyrkia, Hellas, Kina, Irland, Polen og Mexico produsere topp kvalitet klinkekuler. Kvarts i store mengder kan bli funnet i Alpene, Brasil, Madagaskar, Japan, Arkansas og New York.
kvarts leveres i forskjellige farger som hvit, ugjennomsiktig, rose, røykfylt gult, fiolett og brunt. Marmor leveres i hvit, gul, lilla, uniform ren hvit, rød, seder rød, blå ray og svart. når vi snakker om hardhet, er kvarts hardere enn marmor. Quartz har en hardhet på 7 på Moh sin skala, mens Marble kommer med en hardhet på 3 til 4 på skalaen.
Ordet Marble er avledet fra gresk ' Marmaros ', som betyr lysende stein. Opprinnelsen av kvarts ordet er usikkert. Men er det sagt at Quartz ble avledet fra tysk ' kvar '.
Oppsummering
en Marmor er en detaljert metamorf bergart dannet på grunn av metamorf prosess av kalkstein og dolostone Quartz er en kombinasjon av oksygen og silisium. kvarts er en krystallinsk stein og finnes i andre bergarter som granitt og gneis.
to. motsetning kvarts, har Marble høy arkitektonisk verdi.
tre. Quartz har en hardhet på 7 på Moh sin skala, mens Marble kommer med en hardhet på 3 til 4 på skalaen.
4. Kvarts leveres i ulike farger som hvit, ugjennomsiktig, rose, røykfylt gult, fiolett og brunt. Marmor leveres i hvit, gul, lilla, uniform ren hvit, rød, seder rød, blå ray og svart.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------