Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom hav kajakker og vassdrag kajakker

mest uerfarne padlere eller de som ikke egentlig vet så mye om kajakkpadling tror det er bare for elver og stille farvann. Det er imidlertid noen mer erfarne karer som tar det til ekstreme. andre ønsker å ta det for åpne havområder ritt. Selv om dette er ikke så ekstrem som sport kajakk, er det fortsatt svært mye elsket over hele verden, mens det fortsatt er andre som ønsker en mer konvensjonell tur.
elvepadling er den tradisjonelle formen for kajakkpadling. det er mer for nybegynnere eller for sikkerhets bevisste mennesker. Det gjøres i hovedsak på smult farvann og det er ikke gjort med en slik utholdenhet som en kajakk. River kajakker vanligvis går for rundt 7 til 10 fot og 12 til 18 inches wide. Det kan være laget av billigere materialer som plast som polyetylen eller tre som det egentlig ikke er ment å tåle eller ta mye skade, og å holde dem rimelig for den gjennomsnittlige personen. River kajakk har en større cockpit for enkel inngang og utgang med lite eller ingen bagasjerom rundt.
Ocean kajakker på den annen side må være mer ' russisk ' ' jeg. e. meget slitesterk for å tåle det uforutsigbare været og stadig skiftende strømninger i havet. Dermed er laget for å være enorme. De kan utvide til en ekstra 15 fot og opp til 25 inches i. bredde, mens cockpit er laget etter ønske de ikke nødvendigvis trenger å være stor eller liten, men er desto lengre lengden avgjørende for å gjøre kajakken seil i en rett linje Ocean Kayaks er laget av. mer rigide materialer enn elve kajakker, for eksempel karbon Kevlar, rotomolded polyetylen eller de mer brukte glassfiber. Noen er fortsatt håndlaget med tre, men er dekket med en ekstern beskyttende materiale, kan vanligvis glassfiber. Ocean kajakker komme med en styringsgruppe som kan ta form av et ror eller skeg. Ror er vanligvis festet på hekken via ledninger innenfor cockpit og er laget for å være uttrekkbar til mer praktiske stranden landinger. sporingshæl på kjølen er rette blader i stammen av kajakken, nyttige for jevn padling når det er en sterk hav vind.
i summering :
1 River kajakkene er mer rekreasjon og for nybegynnere, mens hav kajakker er for de erfaring ryttere på jakt etter litt ekstra utfordring.
2. Ocean kajakker er mye større og sterkere enn sine elva kolleger til å holde ut mot den lunefulle hav vær og strømforhold.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------