Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom aluminium og plastflasker

Det finnes i hovedsak to alternativer å velge mellom når de bestemmer seg drikke containere, som er aluminium eller plast beholdere. De er ganske annerledes skjønt på utsiden, kan de ser svært like. Og forskjellene mellom de to materialene også føre til varierende effekter de har på miljøet, samt på folk
Plastflasker er laget ved hjelp av en stor mengde petroleum, mens aluminium flasker er laget med raffinert bauxitt malm. Men hver type flaske har visse fordeler framfor den andre. Mens plastflasker inneholde BPA ( bisophenol ), aluminium flasker gjør det ikke. BPA har vært en pålitelig vært forbundet med en rekke helsefarer, mest bemerkelsesverdige er koblingen med visse kreftformer.
Den andre forskjellen er at mens plastflasker kan lagres, etter åpning, kan du ikke forsegle en aluminium flaske gang åpnet. Dette gjør plastflasker mer portabel enn aluminium flasker. også, betyr det at innholdet vil være mindre utsatt for forurensning i en plastpose flasken etter å ha åpnet lokket. Plastflasker i sin standard størrelse holder mer væske (20 oz ) enn aluminium flasker i sine standard størrelser ( 12 oz). Selv om bestemte typer plast ikke er anbefalt for gjentatt bruk, er de fleste plast brukes mer enn én gang. aluminium flasker har også et fôr som hindrer metall fra utvasking innholdet i flasken, noe som kan være skadelige for brukernes helse.
aluminium flasker holde væsker kaldere for lengre timer enn plastflasker. de vil også sette opp mye bedre med hard bruk enn plastflasker.
Selv om begge materialene kan gjenvinnes, aluminium flasker er mer effektivt å resirkulere som 50 % kan gjenvinnes mot 10 % av plast. grunn av petroleum som brukes i resirkulering, krever plast mer energi å resirkulere dermed det blir dyrt å resirkulere over og over, mens aluminium kan resirkuleres flere ganger fordi mindre energi kreves. også er det mer plast resirkuleres, jo mer det forringer kvaliteten.
Sammendrag
Aluminium flasker er laget av bauksitt mineral malm mens plastflasker er fra petroleum.
Plastflasker er større i sin standard størrelse enn aluminium flasker ( 20 oz til 12 oz henholdsvis ). har
Plastflasker utskiftbare lokk mens aluminium flasker ikke kan lukkes forsvarlig etter åpning.
Aluminium flasker er mer effektivt å resirkulere enn plast.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------