Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom VIN og EDDIK

Vin og eddik er to veldig forskjellige væsker som gjennomgår gjæring. Wine er en alkoholholdige drikke laget for drikking mens eddik er ofte en condiment som ikke er ment for umiddelbar drikkevann, men som en add-on til salater, sauser og visse næringsmidler.
Eddik er surt av natur som er spente fra gjærende etanol. nøkkelen ingrediens at resultatene fra denne prosessen kalles ethanoic syre eller mer populært kjent som eddiksyre. for svært vanlig tabellen eddik, blir syreinnhold vanligvis fra 4 til 8 prosent per enhet volum selv om det kan være noen sterkere variasjoner spesielt eddiker brukes for pickling.
Forvirringen setter inn fordi eddik kan fås fra andre alkoholholdige drikker som vin, juice ( gjæret ) og øl. Derfor er det begreper som vin eddik som er svært vanlig i hele det sentrale Europa. på grunn av den myriade av muligheter på den faktiske ethanoic syre kilde for eddik, er det nå mange eddik varianter den mest vanlige som er: malt, vin, frukt, ris, kokos, stokk, rosin og øl vinegars.
Et annet triks er at noen nasjoner behandle sine egne eddik varianter som en egen klasse av vin. For eksempel, på Filippinene har de såkalte palm eddik kjent som ' tuba ' som enten kan brukes som eddik eller som en frittstående alkoholholdig drikke. Fermented fra SAP av palmen, kan denne drinken bli eddik når gjæringsprosessen har blitt forlenget. Dette er trolig en av årsakene til at definisjoner av begrepene eddik og vin er tynning. i forhold til deres faktiske bruk, er eddik brukes i mange næringsmidler som i vinaigrettes, chutneys og marinader. Men oftest blir eddik brukes enten som en condiment eller som en egen saus i seg selv.
Motsatt er de fleste viner spente fra gjæret druesaft. Gjæring prosessen er initiert av gjær. Ulike druesorter og variert gjær påkjenningen bane vei til et mangfold av viner tilgjengelige i dag med hensyn til historie, vinene er eldre fordi de har blitt identifisert til å være rundt ettersom 6000 f. Kr. mens vinegars overflaten flere årtusener senere rundt 3000 f. Kr. Spesielt i Europa, har vin blitt sett på som en nødvendig add-on til kjøttretter, kaker og enda noen desserter.
en. Selv mulig, drikke ren eddik er sjeldnere enn å drikke vin.
to. Vin blir ofte behandlet som en sosial alkoholholdig drikk mens eddik er en komponent for sauser eller brukes som en lett tilgjengelig krydder.
tre. Wine er en eldre alkoholiker produkt sammenlignet med eddik.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------