Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom stål og støpejern

Jern er en hard grå metall, og tyngre enn noen av de andre elementene som finnes på jorden. Under en prosess, urenheter eller slagg fjernes fra jern, og det er slått inn i en stål legering. Dette bekrefter at stål er en legering, mens jern er et grunnstoff Iron finnes i naturlige former, og forskere har funnet det i meteoritt steiner så vel den største forskjellen mellom de to elementene er det. stålet er produsert fra jernmalm og skrap metaller, og kalles en legering av jern, med kontrollert karbon. Mens rundt 4% av karbon i jern gjør det støpejern, og mindre enn 2 % karbon gjør det stål.
Støpejern er billigere enn stål, og den har et lavt smeltepunkt med en evne til å mold i noen form eller fasong fordi den ikke krymper når det blir kaldt. stål er laget med en kontrollert mengde karbon, mens støpejern kan ha et beløp av karbon. karbon og andre metaller som krom er lagt til jern for å lage legeringer og ulike kvaliteter eller karakterer i stål, for eksempel rustfritt stål.
andre forskjellen mellom stål og støpejern er deres egenskaper. Egenskaper til stål er at det er mildt, vanskeligere å kaste og har en relativt høy viskositet. Egenskapene til støpejern er at det er sprøtt, mer demping og absorberer vibrasjoner og støy. i smeltet form, er støpejern tilstrekkelig nok til å lage avstøpninger av alle slag, fra komponenter av ulike maskiner til intrikate figurer, for eksempel støpejern og smijern møbler eller porter. det er litt ødeleggende på boring, produserer pulver, og ikke bøyer eller bulke fordi det er veldig vanskelig, men det bryter lett-i motsetning til stål. Stål produserer chips hvis den er slipt, og det er formbare. Styrke både støpejern og stål er også kontroversielt, da noen mener stål er sterkere enn støpejern og andre mener at jern og stål er det samme, men sannheten er at støpejern har en mer trykkfasthet, og stål er mer strekk. Dersom sammenlignet med støpejern, er stål overlegen i spenning, og ruster ikke.
støpejern og stål er brukt som byggematerialer, og er brukt til å lage strukturer for bygninger. Stål brukes til å lage bjelker, dører osv. Støpejern har blitt brukt til å lage rør og renner i fortiden. Det er fortsatt brukes for å lage kumlokk, sylinder blokker i motorene på biler, og for veldig tunge og dyre kjøkkenredskaper, foruten sine andre bruksområder som konstruksjonsmateriale. Steel er foretrukket av bilindustrien til å lage stål deler og komponenter, og det brukes i ulike andre bransjer til å lage redskaper, kniver, rammer, negler etc. Oppsummering :
en Steel er en legering av jern, og støpejern er en hard grå metall.
to. Støpejern er billigere enn stål, og har et lavt smeltepunkt med evnen til å forme lett.
tre. Stål er mild og vanskeligere å kaste, og mister viskositet.
4. Støpejern brukes til å lage kumlokk, varme og vannrenne.
fem. Steel er fabrikkert for å lage verktøy, strukturer, kniver etc.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------