Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom stål og lettmetallfelger

stålfelger og lettmetallfelger har store forskjeller i vekt, kost og snittykkelse. Er Stålfelger tyngre, noe som gjør dem mindre ustø. Er Alufelger lettere, og har en tykkere del som ikke bøyer så mye. En annen forskjell er i produksjonen, ettersom stålfelger er stemplet, og lettmetallfelger er støpt. En tykk stålplate kastes og sveiset inn i en sirkel form, mens en legering hjulet er maskinert i fine sirkler etter at de er kastet.
Alufelger er stor for de varmere eller mildere temperaturer, og stål er best for kalde værforhold, fordi de kan motstå kaldt klima. Stålfelger "Oppsett er sterkere og tøffere enn lettmetallfelger, og de kan males gjentatte ganger. Alufelger er lettere i vekt sammenlignet med stål, og har en raskere akselerasjon hastighet som roterende masse vil bli redusert på grunn av sin lavere vekt, og de kan bremse raskt. på den annen side, har stål en ulempe med en tung vekt, noe som gjør det for tungt å spille noen dynamisk del i de akselererte bevegelser av et kjøretøy, og er treg å bremse.
Jo tyngre hjulet, jo mer energi vil det ta å bremse, mens lettmetallfelger er lettere enn stål og mer foretrukket fordi de trenger mindre energi for å stanse kjøretøyet. Alufelger er laget med en kombinasjon av ulike metaller, så de er mindre seigt da stål, noe som kan bøyes etter noen tid. Stålfelger kan hamres å sette tilbake i form, men aluminiumsfelger er tilbøyelige til å bryte. formen svinger og produserer hjul å slingre under kjøring, som må korrigeres ved en prosess kalt hjul balansering. Stålfelger er ikke motstandsdyktig mot korrosjon, men aluminiumsfelger er slags anti etsende, og selv om de korroderer, det sjelden skader hjulet ytelsen.
Alufelger er en homogen hybrid støpt tilgjengelig i mange typer, slik som smidd aluminium, karbonfiber, og ett stykke og to stykke støpte aluminiumsfelger. De er billigere, ikke fleksibel og veie opp til 1 /3 ganger lettere enn stålfelger. er stålfelger billigere i forhold til noen av legeringer som er ganske dyrt. to stykke legeringer som kalles modulær er veldig sterk og lett i vekt. Ulempen er at de bøyes lett, og reparere dem er vanskelig. De er rimelig, og brukes til de fleste biler. Smidde aluminiumlegeringer er de beste og dyreste hjul. De er sterkere enn. stål og lettere enn lettmetallfelger Karbonfiber er ekstremt lett, men er utsatt til å bryte og ekstremt dyre Oppsummering :
en Stålfelger er billigere og sterkere enn legeringer.
2 Alufelger er dyrere og lettere enn stål
3 Stålfelger korrodere, kan males, hamres og ikke bøyes lett.
4. Alufelger ikke korrodere og ikke bøy, men ulempen er at de kan bryte.
fem. Alufelger foretrekkes framfor stålfelger fordi de bruker mindre roterende masse og mindre energi til å starte og brems.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------