Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom aluminium og kobber radiator

Radiatorer er laget av aluminium og kobber. Begge disse radiator materialene har sine egne fordeler og ulemper. I aluminium og kobber radiatorer forskjellig i styrke, varmeledningsevne, utseende og vekt.
Copper var det eneste materialet som ble brukt til å produsere radiatorer i de tidligere årene. den ble brukt fordi kobber har overlegen varmeledningsevne.
en av de viktigste forskjellene mellom aluminium og kobber radiatorer er sett i rørene som frakter kjølevæsken. I kobber radiatorer, rørene er smal. Rørene laget smal for å hindre indre press fra hevelse. Dessuten er disse tynne rør vil trolig bli tilstoppet. På den annen side, Aluminiumsradiatoren ha bredere rør. Disse store slanger hjelp i mer direkte kontakt mellom rør og finnene, som forsterker radiator evne til å avgi varme. Dessuten gjør rørene i aluminium radiator ikke tette så fort. Mens aluminiums radiator bruker en en -tommers bred tube, bruker kobber radiator bare en halv -tommers rør. Rørene i Aluminiumsradiatoren sveiset til tanken, rørene i kobber radiatorer er loddet. En fordel av sveisede rør er at varmetransport foregår på et flott tempo. På den annen side, bremser lodding ned varmeoverføring i kobber radiatorer.
Når vi snakker om reparasjoner, er Copper lettere å reparere enn den andre radiatoren. i forhold til vekt, er Aluminum lettere enn kobber. Dette betyr at biler utstyrt med Aluminiumsradiatoren vil ha mindre vekt enn kobber monterte dem.
En annen forskjell som kan sees er at aluminium er et bedre motstandsdyktig mot skader enn den andre. Det kan også sees som kobber er resirkulerbare enn aluminium.
Når man sammenligner kostnadene, aluminium er billigere enn kobber.
Oppsummering
en. kobber er overlegen til aluminium i varmeledningsevne.
to. i kobber radiatorer, den rør er smal. på den annen side, rørene i Aluminiumsradiatoren er bredere.
tre. Skaff rør av kobber tilstoppet mer enn aluminiumsrør.
4. Når aluminium radiator bruker en en -tommers bred tube, bruker kobber radiator bare en halv-tommers rør.
fem. Aluminium er en bedre motstandsdyktig mot skade enn kobber.
6. Når rørene i Aluminiumsradiatoren er sveiset til tanken, rørene i kobber radiatorer loddet.
7. i forhold til vekt, er Aluminum lettere å kobber.
8. kobber er lettere å reparere enn aluminium radiator.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------