Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom STåL og TITAN

fysiske kvaliteter titan gjør det en fordel materiale som brukes av biler, luftfart, smykker og mange andre bransjer. Det har vært kjent for sin høye styrke og seighet, holdbarhet og lav tetthet, og evne til å tåler høye og lave temperaturer. korrosjonsmotstand og biologisk forenlighet titan er ytterligere to attributter svært nyttig i en rekke programmer som kirurgiske implantater osv. det er verdifullt og kostbart sammenlignet med stål. Stål er etsende, ruster, flekker, og er tyngre enn titan. Steel tetthet er 7. 85 g/cm3, og titan har 56 % at av stål.
Sammenlignet med stål, titan har eksepsjonell motstandsdyktighet mot et bredt spekter av syrer, baser, naturlige vann og industrikjemikalier. Titanium er ansett som en overlegen kombinasjon av høy styrke og lav vekt forholdstall i forhold til stål. En annen grunn er det å foretrekke i kirurgiske implantater og brønner rør strenger, er fordi titan legeringer er lette og sterkere. Stål er å foretrekke i bransjer der styrken er viktigere enn vekten. Titan brukes for kirurgiske implantater fordi kroppen aksepterer det, og det er ikke- giftig og biologisk inert. Rustfritt stål implantater er utsatt for å utvikle noen alvorlige medisinske tilstander og sykdommer. Titanium er i høy etterspørsel etter dataprodusenter for å lage PC-komponenter. en annen populær bruk av titan er for smykker gjøre. titan er i sterk konkurranse med stål i bilindustrien. Stål brukes der det er behov for en herdet materiale, som aksler for biler eller lastebiler, mens titan strukturer ikke garantere lang levetid og har en tretthet grense.
Visse krav fra marketing medarbeidere og selskaper banet vei for kontroversen å stige at titan er sterkere enn stål, men i motsetning til kravet, er det beste stålet sterkere enn titanlegeringer. i ublandet tilstand, er titan 45 % lettere, og så sterk som stål. Vi kan anta at samme stang av stål vil være 5 % sterkere enn titan, men titan vil være 40 % lettere. En annen forskjell er muligheten av titan for å tåle høy varme uten reduksjon av vekt. Carbon stål tåler ikke høyere grader av varme. Steel kan bære rundt 2700 grader F, mens titan kan bære 3300 grader F. Hvis vi sammenligner varme og kulde stabilitet av titan versus stål, er titan mer termisk stabile enn stål, som er 800 grader C, noe som gjør det til et utmerket valg for subzero vær materiale fordi det ikke bryter, mens stål kan knuses. En annen fordel at titan har over stål er at det kan bøyes eller bukket gjentatte ganger, og den er fleksibel nok til ikke å sprekke som stål.
Oppsummering : en Titanium er en nonpoisonous og biologisk inert metall
2 Steel er sterkere, men har en mer trøtthet liv enn titan 3. stål kan knuses, mens titan tåler høye og lave temperaturer.
4. stål er magnetisk og etsende sammenlignet med titan som er magnetisk og anti etsende.
5 Steel er å foretrekke når styrken er nødvendig i et hardt materiale, og titan er foretrukket der et lett og sterkt materiale er nødvendig.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------