Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom syltetøy og marmelade

Elsker du spise gelé, syltetøy og sparer ? Hva med marmelade ? Disse produktene er kollektivt kjent som Fruktkonserver. Det er de som du vanligvis ser i bokser, eller de kan flasker for langvarig lagring. De tidligere nevnte syltetøy er mest sannsynlig den samme, men de varierer litt, avhengig av ingrediensene som brukes for å forberede hver type frukt bevare.
for ordens skyld diskusjonen, er det best å være oppmerksom på forskjellene mellom to Fruktkonserver, og disse er syltetøy og marmelade. Til å begynne med, syltetøy inneholder både fruktens juice og noen stykker av kjøtt sitt. I tillegg er noen profesjonell matlaging bøker beskrive syltetøy som moste frukter som er enten kokt eller gelled. Syltetøy vanligvis gjøre bruk av en type av frukt eller grønnsak, og ikke en kombinasjon av to eller flere. bær og mindre frukt blir ofte sett på som bærebjelke ingrediens for de mest populære frukt, syltetøy i dag.
kan du fortelle om en viss jam er forberedt seg godt ved å smake den, og føler sin totale konsistens. De beste syltetøy, som de sier, er de som er myke og selv i konsistens. Du bør ikke være i stand til å føle fruktbiter. Disse syltetøy også dele en full og lyse farger, kombinert med en halv gelé tekstur, noe som kan være jevnt fordelt, uten å merke noen synlig væske skille fra blandingen. å forberede en jam, man må kutte eller knuse frukt, og deretter varme komponentene i en sukker-vann blandingen å utnytte fruktens pektin. den resulterende produktet er selve jam, som deretter ferske forseglet i glass eller boks beholdere. Marmalade er nært knyttet til syltetøy. De faktisk ligner den første fetter forholdet. Som syltetøy, det faller under kategorien Fruktkonserver, men det er avledet bare fra en kombinasjon av rene sitrusfrukter og vann- sukker mix. Andre marmelade variasjoner gjøre bruk av noen av krydder eller sitrusskall ( ikke hele frukten ). Denne ingrediensen legger en mildt bitter smak til marmelade på grunn av sine oljer. Appelsiner er kanskje den mest populære sitrus frukt å bruke til marmelade. Andre sitrusfrukter ta plassen til vanlige appelsiner er grapefrukt, lime og sitron.
Alt i alt, syltetøy og marmelade forskjellig i følgende aspekter :
en Syltetøy er laget av en type enhver frukt eller grønnsak, mens marmelade må bruke en sitrusfrukt i sine forberedelser.
2. Jams utgangspunktet bruke hele frukten ved å knuse, mose og matlaging, mens marmelade består av sitrusskall ( skall ), papirmasse og juice ( ikke hele frukten ).
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------