Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom smijern og støpejern

Iron dekorasjoner kan virkelig forbedre skjønnheten i ditt hjem, både innvendig og utvendig. Du har kanskje hørt om navnene cast og smidd jern, og det er viktig å vite hvordan de skiller seg. Uavhengig av deres forskjeller, kan begge elementer bli vakker add- ons til hjemmet ditt, men husk at de ikke er det samme.
den største forskjellen mellom smidd og støpejern er hvordan de er dannet. med hensyn til smijern, har metall blitt stadig banket av noen verktøy for å gi den ønskede form. Tvert imot, er støpejern komplett motsatte av smijern, fordi jern er direkte dannet etter flytende metallet ble helles i en prefabrikkert molding container, noe som gir jernet formen (etter at det har stivnet ). Opprinnelig smijern ble laget av smelteverk metall gradvis til en svært lav temperatur ' take note, er smelting ikke bare smeltet metall, men også inkludere noen karbonatomer, å indusere en kjemisk reaksjon til å hjelpe utvinne metallet. funksjon hammer etter smelting, er å utrydde de urene komponentene i metallet produktet. Dette er nøyaktig fra der navnet " smijern " ble avledet. " Wrought " er egentlig et ord synonymt med arbeidet jern. Grunn av langsom smelteprosessen ved de ideelle temperaturer, er den resulterende jern relativt ren. Flere så er dette elementet et strykejern som kan tåle ekstreme værforhold, og vil ikke ruste eller korrodere.
på den andre siden av mynten, er støpejern smelting gjort relativt raskere enn prosessen for smijern. temperaturen i denne prosessen er også økt til raskere smelting hastigheten på metallkomponenter. Som et resultat, er produktet av smelteprosessen et strykejern som ikke er så ren som smijern. Støpejern kan ta noen form basert på støping containere. Grunn urenhet sin, er støpejern ofte betraktes som en " sprø " jern, og er mindre tilbøyelige til å tåle mot tøffe miljøforhold. Støpejern vil også bryte lett når truffet av et kraftig verktøy, som for eksempel hammeren.
grunn av disse forskjeller, er smijern den ideelle element for utendørs dekorasjoner er imidlertid én ting fortsatt klart. både jern typene er fortsatt gode dekorative elementer i ditt hjem.
en. Smedarbeid er mer stabil, ren og sterkere, sammenlignet med støpejern.
to. Smedarbeid blir smeltet sakte, mens støpejern gjennomgår en raskere smelteprosessen.
3 Smedarbeid er best utendørs, mens støpejern er en god innendørs dekorativt element
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------