Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom kefir og yoghurt

Kefir og yoghurt er melkeprodukter, som er kultivert. Mange tror Kefir og yoghurt å være den samme. Selv Kefir og yoghurt har lignende smak og andre lignende eiendommer, disse to melkeprodukter er ikke det samme.
en av forskjellene som kan sees mellom Kefir og yoghurt er i gjæringsprosessen. Mens Kefir er gjæret med gjær og bakterier, blir yoghurt gjæret bare med bakterier.
Selv om både Kefir og yoghurt inneholder bakterier, inneholder den tidligere mer vennlige bakterier enn den andre. Yoghurt har forbigående gunstige bakterier, som hjelper på å holde fordøyelsessystemet rent. Det gir også mat til de andre vennlige bakterier som er tilstede i fordøyelsessystemet. På den annen side bidrar Kefir å kolonisere tarmen, som yoghurt kan ikke.
en annen forskjell som kan bli lagt merke til er at Kefir er gjær og bakterier kombinasjon har mer ernæringsmessig verdi enn yoghurt. Kefir også bidrar til å holde tykktarmen ren og sunn.
med tanke på fordøyelsen, er Kefir lett fordøyelig enn yoghurt. Som Kefir ostemasse størrelsen er mindre som for Yoghurt, blir det lettere å få fordøyd. Dette gjør det mer en favorittrett til babyer og eldre mennesker.
En annen forskjell som kan sees mellom de to melkeprodukter er at yoghurt kan gjøres ved å " inokulere " fersk melk med en annen gruppe med yoghurt. på den annen side er dette ikke mulig med Kefir.
Selv om det er visse likheter mellom yoghurt og kefir i smak og tekstur, kommer Kefir mye tynnere og kan drikkes lett. Både Kefir og yoghurt har tyrkisk opprinnelse. Kefir betyr "å skumme " og yoghurt i tyrkisk betyr tett eller tykk ".
Oppsummering
en. Kefir er gjæret med gjær og bakterier. yoghurt er gjæret bare med bakterier.
to. Kefir har mer ernæringsmessige verdier enn yoghurt.
3. Selv om både Kefir og yoghurt inneholder bakterier, inneholder den tidligere mer vennlige bakterier enn den andre.
4. Kefir bidrar til å kolonisere tarmen. Yoghurt har forbigående gunstige bakterier, som holder fordøyelsessystemet rent. Det gir også mat til de andre vennlige bakterier som er tilstede i fordøyelsessystemet.
Fem. Som Kefir ostemasse størrelsen er mindre som for Yoghurt, blir det lettere å få fordøyd.
6 yoghurt kan gjøres ved å " inokulere " fersk melk med en annen gruppe med yoghurt på den annen side er dette ikke mulig med Kefir
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------