Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom CZ og DIAMANT

CZ er et akronym som står for Cubic Zirconia, den krystallinsk form av zirkonium dioksid. Den har et nært visuell likhet med diamant og på grunn av dette faktum CZ er fortsatt den viktigste konkurrenten til diamanter i form av kostnader. Dette gjør CZ de mest populære " falske diamanter 'i verden. CZ syntetiseres til en hard, optisk feilfritt materiale som kan være fargeløs eller kan gjøres med varierende farger. Selv om syntetisert materialet er vanskelig, betyr det ikke sammenlignes med hardheten diamant, som er kjent for å være det hardeste naturlige materialet.
CZ er laget av mennesker i laboratorier, gradert som klasse A gjennom klasse aaaaa, som er den høyeste karakteren og karakteren A som laveste. Grade A som er den dårligste kan lett bli oppdaget hvis de brukes for å imitere en ekte diamant.
CZs avgir lys annerledes fra hvordan diamanter avgir lys, og det er den enkleste måten man kunne se forskjell. Fordi CZs har høyere spredning av prismatisk lys, vil de avgi mer farget lys enn hvite lyset blinker enn en ren diamant gjør. CZs er helt rent, har nesten ingen svakheter sett med en kraftig gullsmed lupe. For dette de er annerledes kuttet og polert slik at de kan gi ut en briljant " brann ". På den annen side naturlige diamanter inneholder noen feil, og når en diamant er kuttet, vil kantene hvor fasetter møtes være skarpe og sprø mens på en CZ kantene vil være mer avrundet og glatt.
gjelder hardhet, vil CZs gjøre det bra, og de er hardere enn de fleste edelstener, vurdering ved 8. 5 på de fleste hardhetsstandarder. Men diamanter vil alltid sats på 10, som er det høyeste på noen skala A hardhetsmåler er en annen pålitelig måte å fortelle ' falske diamanter ' Liker CZs fra ekte diamanter. CZs er veldig sprø også, og vanligvis pleier å brekker lett og det er derfor de kjedelig opp og chip bort etter slitasje på kortest tid, dukke opp riper.
En annen merkbar forskjell er at CZs vanligvis brenne under intens varme, i motsetning til diamanter. Dette er grunnen til at dimensjonering CZ ringene er svært plagsom som varme vil nesten knuse stein. også CZs koste langt mindre enn diamanter og faktisk går de for nesten ingenting i forhold til kostnadene av ekte diamant. Kostnader bør være en annen enkel indikator på å fortelle en CZ fra en diamant.
Sammendrag :
en CZs avgi flere glimt av farget lys enn hvit lys i motsetning diamanter
2 CZs er syntetisert i laboratorier, mens diamanter eksisterer naturlig. i sin helhet.
3. CZs er feilfrie, mens diamanter inneholde synlige feil når de vises under gullsmed loupe.
4. CZs kan ikke opprettholde intens varme mens diamanter kan opprettholde svært høy temperatur.
5. Diamonds er merkbart vanskeligere enn CZs.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------