Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom AHU og FCU

AHU og FCU er begge med i HVAC system. Sistnevnte er et akronym som beskriver flere systemer for oppvarming, ventilasjon og air condition. AHU, fullstendig kjent som Luftbehandlingsaggregatet forskjellig fra FCU eller viften spolen enheten.
AHUS er vanligvis koblet til et sentralt HVAC system mens en FCU kan fungere eller bli installert seg. grunn av dette, er det ofte AHU som brukes å ventilere en hel bygning mens FCUs brukes i mindre og ofte lokale mellomrom bare. Det er ingen overraskelse at AHU er det større HVAC system for ikke å nevne, den FCU regnes også som den mindre versjonen av AHU. I denne forbindelse, kan de mindre FCUs bli kalt terminaler. På grunn av omfanget av AHU systemet, det vanligvis gjør bruk av luft utenfra miljøet. Dermed blir den behandlet uteluft og bringer den inne i nærhet med bruk av spesielle kanaler mens en FCU system tvert bare sirkulerer innsiden luft. sistnevnte regel ikke har noen kanalsystemet det er derfor det er åpenbart mindre i størrelse som tidligere nevnt. Det er bare består av en enkel coil og vifte.
Vanligvis AHUS har visse funksjoner som ikke er tilstede i FCU typen. AHUS har flere seksjoner for oppvarming og selv luftfuktingsanlegg. FCUs ikke har seksjoner som disse. Kanskje den eneste fordelen at FCU har over AHU er at generelt, kan FCUs også håndtere vann mens AHUS i utgangspunktet håndtere luft.
Dessuten AHUS kan har flere vifter eller vifter installert i systemet sitt. Tradisjonelt er det AHU sin blåsere plassert på det punktet der kanalene stammer eller på terminalen slutten av luft handler enhet. FCUs har en annen tilnærming til vifter. Grunn av sin lille størrelse, er fansen som regel plassert innenfor samme plass som selve enheten. Resultatet er en mindre ubehagelig støy som kan høres i nærheten. dette kan betraktes som den mest fordelaktige feil av FCU systemet
Oppsummering :
en AHU er generelt en større system enn FCU
2. AHU er mer kompleks enn den FCU og at AHU brukes ofte i større bedrifter eller mellomrom.
tre. den AHU systemet vanligvis kanaler luft gjennom kanaler, mens de FCU Don ' t har noen ductworks.
4. AHU system behandler utenfor luften mens FCUs utgangspunktet resirkulere eller re-sirkulerer luften.
fem. AHU har seksjoner for oppvarming og fukting mens FCU ikke har noe.
6. FCU er ofte observert å være mer støyende enn AHU.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------