Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom xylofon og marimba

Hvis du ikke betaler nær oppmerksomhet til musikken din læreren tilbake når du fremdeles er student, vil det være svært vanskelig for deg å skille forskjellen mellom en xylofon og en marimba. Non- musikere vil finne det vanskelig å si enda bare ved å se eller lytte til de instrumentene som spilles. Men hvis du er veldig påpasselig og ivrig nok, er det virkelig mye av åpenbare forskjeller mellom disse to klubbe musikkinstrumenter.
i form av rekkevidde, den xylofon og marimba variere til en viss grad. Den xylofon har en rekke 2-1/2 til fire oktaver. Tvert imot, har marimba en 3-5 oktaver eller større for de nyere. Og fordi den 5. oktav nøkkelen er nå ofte brukt i musikalske konserter, har de nyere Marimbas funnet sin plass i musikkmiljøet. materialet brukes til å gjøre begge instrumentene er relativt like. Disse klubbe instrumentene gjøre bruk av enten Honduras rosentre eller andre syntetiske komponenter. kan imidlertid marimba bruker ofte en Paduk " en type tre som er sett til å være billigere enn rosentre.
I forhold til hvor eller når klubbe instrumentet brukes, xylofon og marimba også forskjellig tilsvarende. Xylophones blir ofte brukt under en konsert eller et symfoniorkester. Sistnevnte spilles ofte som en frittstående instrument eller sammen med andre slagverk i en enkel ensemble.
Firm gummi eller plast brukes som et belegg på xylofon i mallets, som sammen med sine unikt kutte barer gir instrumentet en meget skarp tone. Selv om marimba kan bruke samme tremateriale som xylofon, dets barer skiver på en annen måte. Sammen med en snor eller garn polstrede mallets, gir dette instrumentet på en mer dempet tone. Den xylofon har resonatorer er kortere, noe som forlenger omtrent halvparten av hele rammen. Motsatt er de Marimbas resonatorer strekker opp til rammens. base på nederste punktet
Summary :
1 xylofon har en oktav utvalg av 2-1/2 til 4 mens marimba har vanligvis en 3-5 rekkevidde.
to. Både xylofon og marimba kan være laget av enten rosentre eller andre syntetiske materialer mens marimba kan være laget av en Paduk tre.
tre. Den xylofon har kortere resonatorer og har en klubbe belagt eller utelukkende laget av gummi eller plast. marimba har lengre resonatorer med klubbe sin vanligvis belagt med en tråd eller ledning.
4. den xylofon er ofte brukt i konsert band og symfonier mens marimba blir enten brukt alene eller i en liten ensemble.
fem. den xylofon avgir en skarpere tone, mens det marimba avgir en mild tone.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------