Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom ris eddik og vanlig eddik

Regelmessig Eddik, mye brukt i matlaging verden over, er like gammel som vår sivilisasjon. ? En fortynnet alkohol løsning ( etanol ) inokulert med eddiksyre produsere 'bakterier Acetobacter " holdt i en varm luftig plass, ville bli automatisk gjæret til eddik i løpet av 2-3 måneder, produsere eddiksyre, sin viktigste ingrediens i prosessen. eddiksyre gir eddik, åpenbart en væske, dens sur smak og stikkende lukt.
Konsentrasjonen av eddiksyre, i eddik varierer fra 4% til 8% av volumet i tabellen vinegars til 18 % for vinegars brukes i pickle gjøre. Regelmessig eddik kan også inneholde spor av vinsyre og sitronsyre. Industrial eddik gjør prosessen øker tilførselen av oksygen til bakteriene å fremskynde gjæring, noe som reduserer tiden for gjæring fra noen måneder til 2-3 dager eller enda mindre. regelmessig eddik er også produsert av syntese av petroleum. pH verdi av eddik varierer 2-3. 5, den kommersielle eddik har en pH på ca 2. 4. Etanol, kan den viktigste eddik produsere ingrediens utledes danne ulike kilder som vin, cider, øl, gjærede fruktjuicer og selv fra naturgass og petroleumsprodukter derivater. Eddik er også produsert fra gjæret ris eller ris vin i Kina, Japan, Vietnam og Korea. Kinesiske ris eddik varierer i farge fra klar til ulike nyanser av brunt til rødt og er sterkere enn den japanske varianten. Både kinesiske og japanske vinegars er mye mildere enn den vestlige varianten. per kinesiske kjøkken bøker, har kinesisk eddik nesten halvparten av styrken at av den vestlige hvit destillert eddik.
nå er vi i en posisjon å skille mellom vanlig og ris eddik.
en. Mens vanlige vinegars er sterkere i pH-verdi og er dermed mer syrlig, de østasiatiske ris eddik (laget i Kina, Japan, Vietnam og Korea ) er mye mildere og mellowed.
2. smaken av vanlige vinegars er syrligere og lukter mer bitter enn sine ris fettere.
tre. Mens vanlige eddik kan brukes i Pickle lage, de ris vinegars kan ikke brukes til sylteagurk lage. Rice vinegars er bra for salat, ingefær og løk dressinger.
4. Regelmessige vinegars har mange bruksområder, inkludert konserveringsmiddel, medisinske, renhold og som desinfeksjonsmiddel. Risen rekke å være mye mildere har praktisk talt ingen medisinsk og konserveringsmiddel bruker og har begrenset rengjøring og desinfiserende verdier.
Fem. Regelmessige vinegars har et stort antall varianter avhengig av prosess og etanol lage materiale ( vin, øl, forskjellige fruktjuicer, cider osv ). Deres smak, aroma og andre kvaliteter varierer sterkt fra hverandre. Den ris eddik også har en rekke derivater avhengig prosess for produksjon og innhold.
Oppsummering :
en vanlig eddik er surere enn ris eddik.
to. Vanlig eddik har medisinsk bruk, mens ris eddik har ingen medisinske bruksområder.
tre. Regelmessig eddik hovedsak prosesserer fra etanol mens ris eddik oppnås ved gjæring ris.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------