Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom klimaanlegget og avfukter

Airconditioners brukes som et hjem apparatet for å trekke varme og fuktighet fra et område. Avfuktere brukes til å redusere og holde lavere luftfuktighet i et område. Disse er vanligvis brukt for helse grunner. Selv avfuktere er utledet fra Airconditioners de bare brukes til lavere fuktighet. de vanligvis ikke medføre noen endring i omgivelsestemperaturen.
i en airconditioner luften flyttes over en nedkjølt spole og re- sirkulert i rommet. Men i en avfukter luften sirkulerer over et nedkjølt coil å samle overflødig fuktighet i luften ved kondensering og deretter varmes og sirkulert tilbake. Airconditioners håndtere vannet hentes fra kondens på nedkjølte spoler ved å la det dryppe utenfor rommene. Noen sentrale Aircondition enheter må kobles til avløp for dette formålet. Nyere modeller av Airconditioners generelt fordampe dette samlet vann over de varme ytre spolene øker effektiviteten. Ikke Avfuktere derimot ikke ha noen utenfor enhet derav vann må håndteres internt. Større modeller kan knyttes opp med rørsystemet av bygningen, men de mindre modellene generelt har små bøtter som fyller opp og må tømmes. normalt avfuktere har sensorer som automatisk kan slå av maskinen når bøttene er fulle.
Hvor airconditioners kan kjøle rommet temperaturer og fungerer som avfuktere til en viss grad avfuktere effektivt kontrollere fuktigheten i rommet gjør luften sunnere. Den reduserte fuktighet reduserer og kontrollerer veksten av mugg i rommet. Mold kan forårsake en rekke helsemessige allergier og infeksjoner.
Det finnes ulike typer Airconditioners i markedet som vinduet airconditioners, delte airconditioners, sentrale airconditioners og fordamping kjølere for å nevne noen. det grunnleggende prinsipp for alle typene er like, bortsett fra de fordamping kjølere som er av en mye enklere design og bruke vann pads til å kjøle luft og luft kanaler å sirkulere luft i huset. De avfuktere er av tre typer, nemlig mekanisk, desiccative og elektronisk. Mekanisk arbeid mer eller mindre på samme måte som en airconditioner. Er desiccative avfuktere generelt kjemisk basert ansette en desiccative materiale egnet til å avfukte. de elektroniske avfuktere bruke elektroniske varmepumper og blir vanligvis brukt for svært små områder. Dette er ekstremt stillegående å betjene.
Oppsummering
1. Hovedformålet med Airconditioners er å trekke varme fra et område, mens det av de avfuktere er å trekke ut overflødig fuktighet.
2. Airconditioners la vannet hentes fra kondens på kalde sløyfer dryppe utenfor eller fordamper den på de varme spoler mens vannet samles i avfuktere må enten tømmes manuelt eller den må være koblet til VVS.
tre. Når klimaanlegget gir en kjølig behagelig temperatur luftavfukteren også adresserer helsespørsmål ved å kontrollere veksten av mugg.
4. Airconditioners generelt bare arbeide på mekaniske prinsipper mens avfuktere er tilgjengelig med mekaniske, desiccative og elektronisk sytems.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------