Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom VHF og UHF antenner

Antenner benyttes i alle enheter som krever signalene til å bli mottatt eller overføres. Det er mange typer antenner som ofte brukes for spesifikke applikasjoner og er godt egnet til å matche den To kategorier av antenner er VHF (Very High Frequency ) og UHF ( Ultra High Frequency ) antenner. Enkelt sagt, hver av disse to er egnet til å motta eller overføre signaler ved bestemte frekvenser. grunn av at, bør du vite hva frekvensen enheten fungerer på for å få riktig type antenne, som feil type antenne festet ville føre til ingen nytte.
Fysisk, kan du tydelig se at VHF antenner har mye lengre elementer i forhold til UHF antenner. Dette er fordi VHF-signaler har en lavere frekvens som direkte kan oversettes til en lengre bølgelengde. Ved beregningen for lengden av elementer i en antenne, er bølgelengden det viktigste hensynet. Du er da i stand til å lage komplekse konfigurasjoner med UHF -antenner uten å gjøre det for stort eller for uhåndterlig. for TV-apparater, blir kanalene delt mellom UHF og VHF. kanaler 2 til 13 er innenfor frekvensspekteret av VHF mens kanaler 14-51 er innenfor frekvensområdet UHF. Å ha en UHF -antenne gir deg størst antall kanaler, men ikke alle av dem. Skjønt, kan dette være nok for folk flest, er det fortsatt en måte å få alle kanalene. Det er hybrid konfigurasjoner som kan motta både VHF og UHF -signaler.
Velge mellom en VHF og UHF antenne bør baseres på hva frekvens enheten opererer på. Dette gjelder spesielt med UHF antenner som svært bredt spekter av frekvenser betyr at noen antenner kanskje ikke fungerer så bra som du forventer med visse maskinvarer, selv om de er begge innenfor UHF området. Med TV- apparater, du egentlig ikke kunne velge mellom de to, siden du vil trenge både å motta alle kanalene. Men bortsett fra å velge riktig antenne type og kompleksitet, er det også andre ting som bør vurderes å sette opp. antenne, som høyde og posisjonering
Sammendrag :
en VHF og UHF antenner som mål å fange signaler ved bestemte frekvenser
2 VHF antenner er. fysisk større enn UHF antenner
tre. for tv -signaler, bare 12 kanaler er på VHF mens det er 38 kanaler for UHF
4. Du kan få hybrid antenner som kan motta både UHF og VHF -signaler
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------