Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom TNT og dynamitt

Mange bruker både begrepene ofte interchanging dem med hverandre og tror at dynamitt er det muntlig uttrykk for TNT. Både TNT og dynamitt er eksplosiver, men det er noen forskjeller mellom de to. Dynamite er et hvitt pulver vanligvis finner i staver mens TNT er en gul krystall. Dynamite ble oppdaget av den svenske kjemikeren Alfred Nobel da han gjorde et visst forsøk. eksperimentet var å gjøre den kjemiske nitroglyserin mer stabil enn sin form slik at den ikke eksploderer lett. Han blandet nitroglycerin med natriumkarbonat (finnes i vanlig natron og såper ), og kiselgur (som i dag brukes til å filtrere vannet av svømmebassengene ). Alfred Nobel fant at denne blandingen gjorde den gjenværende kjemiske mer stabil og han patentert det. med de økonomiske fordelene fikk han, han begrepsfestet Nobelprisen.
Dette blir sagt, er TNT en gulaktig pulver og består av trinitrotoluene. den kjemiske formelen er CH3C6H2 ( NO2 ) 3. Joseph Wilbrand oppdaget TNT i 1863, i Tyskland. TNT er mer stabil enn dynamitt men dynamitt er mer kraftfull enn det. Derfor dynamitt anses å være svært eksplosiv og sprenger fort. Tillegg TNT kan smeltes for å helle det i foringsrør av skjell. TNT har sine ulemper, og det er svært giftig. Dynamite er tyngre enn TNT og dens tetthet er 60 % mer enn TNT. en annen forskjell mellom de to er at mens energitetthet av dynamitt er 7. 5 M joule /kg, TNTs står på 4 6. M joule /kg.
grunn av det faktum at nitroglyserin bestanddel i dynamitt er svært eksplosiv, er det svært vanskelig å transportere dynamitt. Også den ikke kan brukes i sin rene form. Så det er vanligvis holdes som en blanding. Men over tid, starter dynamitt svette og gir ut nitroglyserin som kan samle nederst i området der det er lagret. derfor under transport eller på annen måte, er dynamitt boksene slått med jevne mellomrom. i tilfelle det ikke er aktivert, vil krystaller vises på yttersiden, og dette kan utgjøre en svært farlig situasjon. på derimot TNT er mer stabil, men svært giftig. sin kontakt til huden kan forårsake hudirritasjon og huden din kan vises gulaktig-oransje i fargen. Mennesker som er utsatt for TNT i lang tid kan få problemer som anemi, unormale leverfunksjonen og selv milt utvidelse
Oppsummering :
En TNT er mer stabil enn dynamitt.
to. Dynamite inneholder nitroglyserin, mens TNT inneholder trinitrotoluene.
tre. TNT er svært giftig og kan føre til flere helseproblemer som leverskader og misfarget hud.
4 Dynamite ble oppdaget av Alfred Nobel, mens TNT ble oppdaget av Joseph Wilbrand
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------