Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom Aquamarine og topas

Har du en ring, og blir forvirret dersom gemstone festet til det er en topas eller en Aquamarine ? Mesteparten av tiden, er det virkelig vanskelig å se forskjell, men det er ting som de virkelig skiller seg med hverandre.
Først av alt, er akvamarin en slags mineral som er kjent som beryll, Beryl og topas er faktisk to forskjellige mineraler Beryl tilhører den sekskantede krystall familien mens topas tilhører orthorhombic krystall Aquamarine har fargen lys blå til blå-grønt mens Topaz er en perle av alle farger. som kommer i oransje, himmelen blå, rosa, lys eller dyp blå, blågrønn, grønn, gjennomsiktig, lys fiolett og hvit. Hvis du vil bli sett av hardhet, akvamarin tips Mohs 'Choice skala på 7? til 8 mens Topaz er på tøff nivå åtte. Etymologisk talte, kom ordet topas fra navnet Topazos som er den gamle øya i Rødehavet mens akvamarin kom fra det latinske ordet som betyr vann i havet. Aquamarine er faktisk en kostbar perle siden det er sjelden funnet i markedet. fargen akvamarin er faktisk vaskbar. det kan falme hvis den utsettes for sol, men gode fargede aquamarines er virkelig verdt det. Blå topas derimot er rimeligere og fargene ikke egentlig falme. Hvis du ikke har klarert gullsmed, ikke kjøpe akvamarin siden noen gullsmeder faktisk selger sin blå topas som akvamarin å tjene mer på smykker deres.
en annen forskjell er brytning eiendom av disse edelstener. Aquamarine har svak brytning mens topas har sterkere brytning.
Selv akvamarin og topas kan ha de samme fysiske egenskapene, de likevel skiller i hardhet, komposisjon, pris, samt brytning. Aquamarine har i utgangspunktet blåtoner mens topas kommer i forskjellige farger.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------