Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom UHF mikrofon og VHF mikrofon

mikrofoner brukes til å fange lyd, enten det er fra den menneskelige stemme, dyr, eller til og med fra miljøet, og enten forsterke det for rebroadcast eller å ta det opp for senere bruk. Selv VHF ( er svært høy frekvens ) og UHF ( Ultra High Frequency ) begge brukes til å beskrive frekvenser, disse er ikke relatert til hyppigheten av stemmen som blir registrert. i stedet er det knyttet til overføring av stemmen signalet fra mikrofonen til sin mottaker på trådløse mikrofoner.
VHF mikrofoner vanligvis sender på rundt 170Mhz til 216Mhz mens UHF mikrofoner overføre mellom 450MHz og 952Mhz, som er over ti ganger forskjellen i frekvensområdet som enhetene kan bruke. UHF mikrofoner nytte av denne svært bredt spekter av frekvenser som kan brukes av produsenter. Dette gjør det mindre utsatt for forstyrrelser som du er mindre sannsynlig å møte en annen UHF -enhet som sender på samme frekvens innenfor rekkevidde av hverandre. VHF mikrofoner er litt mer utsatt for dette på grunn av antallet VHF mikrofoner i eksistens og den meget smale frekvensspekteret. Men hvis det ikke var noen trade -off til fordel for UHF mikrofoner, ville VHF mikrofoner ikke lenger eksisterer i markedet i dag. Ulempen med UHF mikrofoner er i relativt høye kostnadene for disse mikrofonene. Fordi folk flest ser ingen betydelig fordel å UHF mikrofoner, bare en prisforskjell, er VHF mikrofoner fremdeles mye brukt. Og for de fleste brukere av VHF mikrofoner, fungerer det feilfritt uten problemer.
for de fleste programmer, VHF mikrofoner vil vanligvis være nok så sannsynligheten for å ha en enhet som ville forstyrre det er fortsatt ganske lav. Men for folk som ønsker å arbeide i områder hvor det er mange sendere som fungerer i VHF rekkevidde, har en UHF mikrofon er et must. UHF mikrofoner rådes også til dem som ønsker å sikre at deres mikrofoner jobben hver tid. i tilfeller der mikrofonene er helt avgjørende, som i TV eller radio eller konserter, har begge typene er den eneste veien å gå. slik at du kan bytte til den andre i tilfelle man ikke fungerer ;
Oppsummering :
en UHF og VHF er to divisjoner av radiofrekvensspekteret
to. VHF mikrofoner overføre mellom 170Mhz og 216Mhz mens UHF mikrofoner sender på rundt 450 MHz til 952Mhz
tre. UHF mikrofoner tendens til å være mindre utsatt for forstyrrelser i forhold til VHF mikrofoner
4. UHF mikrofoner kostnad mer enn VHF mikrofoner
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------