Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom HVETE og RUG

For bare et sekund, lukk øynene og forestill deg innholdet i kjøkkenskapene. Det vil trolig være pasta, frokostblandinger, brød, kjeks, cookies, og kanskje noen snacks som Chex Mix eller noe bakverk. disse matvarene utgjør en stor del av hva vi spiser på daglig basis. Disse matvarene også alt laget av korn. mais, ris, hvete, bygg, havre, rug, og sorghum er noen av korn som er dyrket over hele verden. mais, for eksempel, er veldig lett å skille fra andre kornsorter, men forskjellene er mye mer subtil mellom lignende korn som hvete og rug.
Definisjon av hvete og rug
Hvete 'er en frokostblanding gress som ofte bearbeidet til mel og brukes til baking.
Rye »er også en frokostblanding gress som kan brukes til baking, gjør whisky, eller som dyrefor.
Fordi hvete og rug er begge medlemmer av familien Poaceae, er de naturlig nok ganske lik. Taste of hvete og rug
hvete 'har noe av en nøytral eller litt nøtteaktig smak. det tar vanligvis på egenskapene til det blir lagt til det, for eksempel sukker eller salt.
Rye 'har en veldig særegen, syrlig smak. Mange finner denne sterke smaken unappealing, spesielt siden det er svært lite som man kan gjøre for at rug søtere.
Utseende av Wheat og Rye
Wheat " vokser på slutten av en lang cellulose stilk. den spiselige delen er en liten klynge av korn som vokser i en lagdelt måte. Når bakken er hvetemel en meget blek brun farge og det fastholder at hårfarging da kokt med mindre andre ingrediensene har blitt lagt til.
Rye "ser veldig lik hvete når den vokser i et felt. Men det gir en mye mørkere farget mel og bakes inn i mørke brune brød.
Popularitet av hvete og rug
Hvete ' har nesten en verdensomspennende popularitet. Den dyrkes i enhver klima som er egnet til dyrking sin, noe som betyr at du kan finne den på seks av de syv kontinenter og i alle bortsett fra de kaldeste eller mest trykkende klimaer. data for 2007, legger verdensomspennende hvete produksjonen på 725 millioner metriske tonn.
Rye »er mye mindre populær enn hvete, sannsynligvis eie til er særegen smak. Selv stand til å vokse i hovedsak de samme klima som hvete, er det primært produsert i Øst-Europa og Russland, der det anses å være en del av den kulturelle kjøkken. I 2005, bare 13. 3 millioner tonn av rug ble produsert, og mye av det gikk til å lage whisky
Oppsummering :
en Hvete og rug er begge korn
to. hvete har en nøytral smak og brukes i de fleste bakervarer bestrebelser, mens rug har en særegen syrlig smak, og derfor har begrenset baking applikasjoner.
tre. Hvete gir lys brun mel, mens rugmel er ganske mørkt.
4. Hvete er mye mer populær enn rug, dyrkes over det meste av verden, og overgår rug årlige produksjonen med en faktor på 50 år.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------