Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom SRAM og DRAM

Det finnes to typer Random Access Memory eller RAM, har hver sine fordeler og ulemper i forhold til andre. SRAM ( Static RAM ) og DRAM ( Dynamic RAM ) har data, men i en annen måter. DRAM krever at dataene skal oppdateres med jevne mellomrom for å beholde dataene. SRAM ikke trenger å være uthvilt som transistorer inne ville fortsette å holde dataene så lenge strømforsyningen ikke er kuttet. Dette fører til noen fordeler, ikke minst som er den mye raskere hastighet som data kan skrives og leses.
Den ekstra kretsene og timing for å innføre refresh skaper noen komplikasjoner som gjør DRAM minne langsommere og mindre ønskelig enn SRAM. En komplikasjon er den mye høyere makt brukes av DRAM minne, er denne forskjellen svært viktig i batteri drevne enheter. SRAM moduler er også mye enklere i forhold til DRAM, noe som gjør det lettere for folk flest å lage et grensesnitt for å få tilgang til minnet. Dette gjør det enklere å arbeide med for amatører og selv for prototyping. strukturelt, trenger SRAM mange flere transistorer for å lagre en viss mengde minne. En DRAM modul bare trenger en transistor og en kondensator for hver bit av data der SRAM trenger 6 transistorer. Fordi antallet transistorer i en minnemodul bestemme sin kapasitet, kan en DRAM modul har nesten seks ganger mer kapasitet med en lignende transistor teller til en SRAM -modul. Dette til slutt koker ned til pris, som er hva de fleste kjøperne er veldig opptatt av.
grunn av sin lavere pris, har DRAM bli mainstream i datamaskinens hovedminne til tross være langsommere og mer makt sulten enn SRAM. SRAM minne brukes fortsatt i mange enheter der farten er mer avgjørende enn kapasiteten. Den mest fremtredende bruken av SRAM er i bufferminnet prosessorer hvor hastigheten er svært viktig, og det lave strømforbruket oversettes til mindre varme som. trenger å være utsvevende Selv harddisker, optiske stasjoner og andre enheter som trenger cache minnet eller buffere bruke SRAM moduler
Oppsummering :
en SRAM er statisk, mens DRAM er dynamisk
to. SRAM er raskere enn DRAM
tre. SRAM bruker mindre strøm enn DRAM
4. SRAM bruker flere transistorer per bit av hukommelse i forhold til DRAM
fem. SRAM er dyrere enn DRAM
6. Billigere DRAM brukes i hovedminnet mens SRAM brukes ofte i cache -minnet
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------