Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom HDMI-kabel og AV- kabel

Kabling er ganske viktig til lyd og video systemer fordi det er et middel som signalet beveger seg fra én enhet til en annen. Den mest fremtredende kabling i dag er AV-kabelen. Det er en analog system som bruker individuelle kabler for hver signal som må flyttes fra én enhet til en annen. HDMI (High Definition Multimedia Interface ) er et annet alternativ som har vært å få bred aksept på grunn av betydelige forskjeller og fortrinn over aV kabler. Den viktigste forskjellen er at HDMI-kabler formidle data digitalt mellom enhetene.
Å kunne formidle digitale data betydde at signalet fra digitale enheter ikke må konverteres til analog som vanligvis resulterer i kvalitet degradering. Dette gjør HDMI-kabler avgjørende for HD-videoer som begynner som digitale signaler som vanligvis vises i LCD eller plasma skjerm som også digitale annen betydelig fordel med HDMI kabler er det faktiske antallet kabler du ville. trenger. Den svært forenklede natur AV-kabler betyr også at du ikke kan sende flere signaler langs en enkelt kabel. Du ville trenge to kabler for stereolyd og en annen kabel for kompositt video. At antallet kraftig øker med bruk av komponent video som også krever 3 kabler av seg selv. HDMI kan du bruke en enkelt kabel for å formidle flere signaler. en enkel HDMI- kabel kan overføre et videosignal, en CEC signal slik at enheter kan kommunisere med hverandre, og opp til 8 kanaler med lydsignaler. Dette tillater deg å forenkle rotet av kabler bak enhetene dine, siden du sannsynligvis wont trenger mer enn en kabel for å koble to enheter.
Den digitale natur signaler går gjennom HDMI -kabler gjør det også mindre utsatt for støy og andre signaler som kan forvrenge bildet. aV-kabler overfører opprinnelige signalet selv som gjør det svært utsatt for disse problemene spesielt når feilaktig skjermet. det kanskje ikke så alvorlig på et problem siden de fleste installasjoner er gjort riktig, men bruk av HDMI- kabler gjør bare det enklere og mindre av en problemfri å koble enheter sammen.
Oppsummering :
en AV-kabler er analog mens HDMI-kabler er digitale
to HDMI-kabler er avgjørende for HD-videoer
3. Du. ville bare trenger en HDMI der du kanskje trenger 3 til 6 AV-kabler
4. AV-kabler er mer utsatt for støy i forhold til HDMI-kabler
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------