Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom DX-OG FX LINSE

opprettelsen av et mye mindre kamera sensor førte også til opprettelsen av objektiver som var egnet for at sensoren, dermed DX-objektiver ble opprettet. Bruke eldre linser ville resultere i en beskåret bilde siden DX sensor ville bare dekke et lite område i midten og helst bilde utenfor det området ikke ville bli fanget
. <- ! Adsensestart-> I 2007, utgitt Nikon sin nye serie av digitale kameraer som bruker en 35mm sensor mye som det som ble brukt i ryggen på de dagene hvor filmen ble de fremtredende media. de kalte denne nye linjen av kameraer som FX kameraer som også betyr "full ramme ". Disse kameraene kan bruke de gamle objektivene som ble gjort for eldre kameraer. Og for å opprettholde kompatibilitet med DX-objektiver, lagt Nikon en funksjon i FX kameraer som tillot det å bruke DX-objektiver. Det kan bety at noen av de avanserte egenskapene til FX kameraer blir satt til side, men det betyr også at du kan fortsatt bruke DX-objektiver på ett FX kamera.
Når vi vurderer det, har utviklingen av kameralinser kommet full sirkel. og eierne av de nyere FX kameraene kan bruke eldre og mye finere objektiver som er tilgjengelig. å skille mellom DX -og FX- objektiver la oss finne ut hva kameraene de kan brukes og i hvilken grad.
DX-objektiver fungerer fint med DX -kameraer og det gjør FX kameraer og objektiver. DX-objektiver kan brukes på FX kameraer, men ikke i fullformat modus. Noen detaljer er også tapt på grunn av mye mindre område som et DX -objektiver fokuserer detalj inn. FX objektiver kan ikke brukes på DX -kameraer fordi det endelige bildet produksjonen ville bare være en beskåret versjon av bildet du ønsker å fange.
kort sagt, hvis du har et DX -kamera, ikke kjøpe FX objektiver. Og hvis du har en FX kamera, bør du sannsynligvis holde seg borte fra DX-objektiver. Men hvis du allerede har en DX objektiv, kan du bruke den på FX kamera.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------