Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom celle og batteri

batterier ble oppfunnet av Alessandro Volta på 1800-tallet, og på den tiden det ble referert til som Voltaic haug eller Voltaic celle. Cellen så til slutt utviklet seg fra det gamle våt cellen, til mer moderne og sikrere tørr celle. Komponentene inne i cellen har også endret seg fra de opprinnelige kjemikalier til de kjemikalier som vi brukte i dag som NiMH og Li-ion batterier. så hvordan fikk cellen får å bli kjent som batteriet? Den talsmann for begrepet batteriet var Benjamin Franklin. De gamle Leyden krukkene ble brukt som en slags kondensator til å holde en viss mengde ekstra kostnader. Siden hver krukke kan bare holde en meget liten mengde elektrisitet, han lenket en noen av dem sammen for å få en større kapasitet. Han kalte det et batteri å sammenligne den med en linje av kanoner som også kalles et batteri. Fra da av ble begrepet batteriet brukes når en gruppe av celler er koblet sammen.
Dag vilkårene celle og batteri er fortsatt svært fremtredende. De er for det meste bruker utskiftbare og folk flest ikke engang gidder å differensiere. generelt kan en enkelt celle kalles enten som en celle eller et batteri mens en gruppe av cellene i sin helhet kalles et batteri. Selv celle kapasitet har økt sterkt siden dagene i Volta og Franklin, er seriekobling flere celler fortsatt svært mye i praksis i dag. Skyldes i hovedsak at alle celler kommer i standardiserte spenninger og hvis du ønsker en spenning høyere enn standard, ville du trenger å kjede to eller flere sammen.
Uavhengig av terminologien som brukes til å navngi batteriet, det er fortsatt en svært viktig del av vårt daglige liv. Det finnes praktisk talt på noe som ikke er bundet ned. det holder biler, fly og skip kjører. det er ganske vanskelig å forestille hvordan livet ville være uten batterier. Selv om navnet er allerede fikset, ville utviklingen i batterier fortsette videre, spesielt i den nåværende energikrisen i verden hvor flere mennesker er pådriver for elektriske biler.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------