Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom sanatorium og sanitorium

Sanitorium og sanatorium er de samme. Sanitorium og sanatorium henvise til et sykehus som er spesielt kjøres for pasienter som lider av langvarige sykdommer. Disse anleggene ble i hovedsak knyttet til mennesker som led av tuberkulose. Før antibiotika ble introdusert, denne sykdommen måtte bekjempes kun ved hjelp av pasientens eget immunsystem sparker i. Så disse anleggene ble bygget for å skille mennesker smittet fra resten av befolkningen, gi dem rikelig ernæring, ren luft, og nok hvile. Sanitarium kan også forholde seg til et sykehus Noen ganger Sanitarium er også brukt for kursteder Disse kursteder tjene samme formål. Men i denne moderne tid er de ikke bare for behandling av tuberkulose.
den første sanatorium ble åpnet i 1863 av Hermann Brehmer i Silesia som nå er i Tyskland for tuberkulosebehandling. i Europa, sanatorier ble ganske vanlig i det 19. århundre. Noen av de første europeiske landene til å har etablert sanatorier var Sveits, Finland og Portugal. I 1885 ble den første sanatorium i U. S. Etablert i New York. I U. S. Ble sanatorier startet og ble vanlig i det 20. århundre ; Noen av de statene der de ble etablert var: Arizona, Virginia, Colorado, og Florida
i 1904 ble National Anti-Tuberkulose Association stiftet en av grunnleggerne,. Dr. R. G. Ferguson, som også var en pioner i behandling av tuberkulose besluttet å mynt et begrep som var skilles fra Sanitarium, som faktisk betydde kursteder. Han, sammen med de andre grunnleggerne, ville mynt et begrep som ville vektlegge mer på tuberkulosebehandling. Ordet sanatorium var avledet fra det latinske verbet Sanare mening helbrede istedenfor å bruke de latinske substantiv Sanitas som betydde helse. etter oppdagelsen av streptomycin av Albert Schatz, startet sanatorier bli stengt som en kur hadde blitt utviklet, og folk kunne stole på medisin heller enn bare sitt immunforsvar. Mange av disse anleggene ble omgjort til somatiske sykehus. noen av dem ble revet som i 1950, var tuberkulose ikke mer en trussel mot folkehelsen. Noen av dem ble forvandlet til anlegg for mennesker som lider av psykiske sykdommer, osv. I U. S, Ble begrepet sanatorium brukt til psykiatriske sykehus i det 20. århundre ofte etter at tuberkulose fasilitetene var nedstengt.
i Sovjetunionen, er sanatorium brukes for parker og feriesteder for pasienter som trenger kortsiktige medisinske tjenester. de er mer som medisinske artikler eller spa.
Oppsummering :
Begrepene sanatorium og sanitorium brukes til de samme medisinske fasiliteter som ble brukt til behandling av tuberkulose før antibiotika streptomycin ble oppdaget.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------