Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom kakerlakker og vann bugs

Roaches eller kakerlakker er insekter som termitter utviklet seg. Motsetning til de fleste insekter som er små, de er større, nattdyr, og løpe vekk fra lyset. Trives de i ulike miljøer, men foretrekker varme områder.
Kakerlakker har flat kropp, små hoder og brede kropper. De har store øyne og lange, bøyelige antenner med to par vinger. De ytre vingene er vanskelig for beskyttelse, og de andre er ment for flygende. munnen er plassert på nedsiden av hodet.
for paring og gruppere sammen, lar de kjemiske løyper i sitt avfall saken som andre kakerlakker følge for å finne mat og andre kakerlakker. De vanligvis gruppe sammen og lever i svermer, og foretrakk å leve sammen med andre kakerlakker i kompakt områder. å tiltrekke kvinner til parring, mannlige kakerlakker synge en spesiell sang, og kvinnelige kakerlakker er de som bærer sine egg. Når de klekkes og vokse inn i unge kakerlakker, holder de sammen med sine mødre som bærer dem rundt. Selv kakerlakker spise noe, er de ikke kjent for å jakte på andre dyr. De foretrekker å spise planter, tre, papir, og andre animalske matvarer. For å beskytte seg mot rovdyr, kakerlakker skjule alt som beveger seg mot dem.
Vann bugs, på den annen side er insekter som er akvatisk og blir omtalt som ekte vann bugs. de lever i ferskvann, de fester seg til planter, bor i gjørma, svømming, eller flyr mellom vannmasser.
Deres organer kan være flat eller rund, og som kakerlakker, de har to sett med vinger. Deres antenner er korte og små. Mens de fleste har øyne, noen arter ikke. Deres størrelser og vekter er de samme som for kakerlakker, men de har mer varierte farger som kan være svart, blågrønn og tan.
De vanligvis lever på egen hånd og kontakt med andre vann bugs bare i paringstiden hvor de danser på overflaten av vannet for å tiltrekke seg hunner. mens hunnene vanligvis bære den unge, har noen arter de hannene bærer eggene. de spiser planter, og de også drepe dyr som småfisk og andre insekter for mat. Som kakerlakker, de også forsvare seg ved å skjule, men de har også muligheten til å kjempe, bite sine fiender eller knivstikking dem med talerstol sin
Oppsummering :
En Roaches eller kakerlakker. er nattaktive insekter mens vann bugs er vannlevende insekter.
to. leve Kakerlakker på land, spesielt i varme områder, mens vann bugs lever i vannet.
tre. begge insekter forsvare seg ved å skjule. Men mens kakerlakker løpe vekk fra lyset og alt som beveger seg mot dem, vann bugs gang kjempe ved å bite eller stikke sine rovdyr.
4. Kakerlakker har flate kropper og lange antenner, mens vann bugs kan ha runde kropper også, og de har korte og små antenner.
5. Kakerlakker lever i svermer foretrakk å omgås andre kakerlakker mens vann bugs bor alene og komme i kontakt med andre vann bugs bare under parring.
6. kakerlakker ikke dreper andre dyr, mens vann bugs drepe andre dyr for mat.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------