Stilling: ovs0 > John Carew >

Forskjellen mellom RMB og YUAN

For de som bor i Kina, er forskjellen mellom RMB og yuan som et spørsmål som ikke engang trenger å bli besvart, men for turister eller folk som ikke tilhører Kina som ikke er klar over den kinesiske. valuta system det er blant de få mest-ofte-. stilte spørsmål
RMB og yuan er en og samme ting RMB er forkortelsen for renminbiwhich er også kjent som folkets penger. RMB er den offisielle valutaen for PRC ( Folkerepublikken Kina ). Det er utstedt i Kina ved Folkets Bank of China og er offisielt brukt i fastlands Kina. RMB er ikke tvungent betalingsmiddel i Macau og Hong Kong.
Det primære enhet eller baseenheten av. valuta i Kina er den yuan for å forklare det bedre, kan vi si at RMB er som USD og yuan er som dollaren valutaen systemet i Kina er :
Fen Cent
Jiao Dime
yuan Dollar
En yuan er delt inn i 10 Jiao og 1 Jiao er igjen delt inn i 10 fen. renminbi er tilgjengelig i sedler i verdier fra 100 yuan til en Jiao. Myntene finnes i valørene fra 1 yuan til en fen. Når Kina besluttet å bevege seg mot en fri markedsøkonomi fra planstyring, startet det pegging den renminbi til amerikanske dollar. Dette ble gjort for å øke den kinesiske deltakelse av Ren Min Bi i utenriksfart. det ble besluttet å devaluere Ren Min Bi å gjøre den kinesiske industrien øke sin konkurranseevne. verdien er nå besluttet å bli mer fleksibel og dens verdi skal gradvis økes som vil internasjonalisere RMB og gjøre det reservevaluta.
Baseenheten av den kinesiske valutaen systemet er Yuan. Det er grunncelle Ren Min Bi. Yuan ble på folkemunne kalt Kuai. Som forklart ovenfor hver Yuan er inndelt i 10 Jiao som på folkemunne kalles Mao og en Jiao er delt inn i 10 Fens Hver av enhetene har forskjellige symboler
det finnes forskjellige navn for yuan. US dollar kalles Meiyuan eller bare amerikansk yuan. Euro kalles Ouyuan eller bare europeisk yuan.
Oppsummering
RMB er forkortelsen for Ren Min Bi. RMB er den offisielle valutaen i Kina. Det er ikke tvungent betalingsmiddel i Hong Kong og Macau. Baseenheten av den kinesiske valutaen systemet er Yuan. Det er grunncelle Ren Min Bi.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------