Stilling: ovs0 > John Carew >

Forskjellen mellom knapphet og mangel

Begrepene knapphet og mangel bør alle bli sett med henvisning til begrepene mikroøkonomi siden å se på både bruker lekmann synspunkt vil gjøre to nesten utskiftbare. Så disse to konseptene er veldig innbyrdes og har noe å gjøre med modellen av tilbud og etterspørsel. etterspørselen er ønsket kommer fra forbrukere mot en bestemt vare eller tjeneste mens forsyning er tilgjengeligheten av sistnevnte. Disse begrepene brukes til å måle markedspriser som bør mer eller mindre være på et punkt som gjør etterspørselen lik levere.
Ja, alle ressurser eller varer er mangelvare. De er naturligvis begrenset! Knapphet er derfor basert på premisset om at det virkelig er et begrenset antall varer eller tjenester. Tvert imot er en mangel støttet av selgers beslutning om å holde tilbake salget av visse produkter på sitt nåværende prislapp. du kan faktisk løse dette problemet ved å heve prisene eller ved å importere utenlandske varer av nevnte produkt.
Når noe er mangelvare, dette direkte innebærer at du ikke har råvarer å produsere, produsere, eller lage et produkt. Så hvis det er så mye etterspørsel etter et bestemt vare eller tjeneste, mens ressursene til å gjøre det produktet eller tjenesten er mangelvare, så det er en knapphet på tjenesten eller produktet. Grunn av dette, vil markedet skyte opp sin bestselgende pris inntil den tid vil komme da kjøpesummen vil være lik den nåværende tilbudet. Et konkret eksempel er tilfellet avokado, en sesongbasert frukt. i sin høysesongen, er dens salgspris billig fordi det er mange tilgjengelige avokadoene i markedet. Når sesongen begynner å gå bort, begynner avokado prisen å stige på grunn av den plutselige nedgangen i tilbudet sitt. Når det er allerede ute av sesong, vil det være en knapphet på avokado.
Et godt eksempel for en mangel er når oljeselskapene plutselig øke prisene på gassprodukter. Forbrukerne vil bli tvunget til å trimme ned sitt forbruk av gass for å unngå økende priser. Så regjeringen vil hjelpe forbrukerne ved å plassere overskytende overskudd avgifter på de nevnte selskapene som banet veien til faste gasspriser. grunn av dette, blir de uvillige til å selge mer gass produkter til det beløpet justert av regjeringen, selv om de har nok av gass i supply. Resultatet er mindre gass sirkulerer i markedet skaper travle linjer bare for å kjøpe gass og mulig rasjonering Dermed er det en gass mangel
Oppsummering :
En Knapphet er en naturlig-. fenomen Det er alltid det
to mangel er et valg gjort av mannen
3 mangel kan kontrolleres. gjennom import (produkter under mangel ) fra utlandet.
4. knapphet kan justeres ved å heve prisen på en vare eller tjeneste.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------