Stilling: ovs0 > John Carew >

Forskjellen mellom PMI og PRINCE2

PMI og PRINCE2 er noen av de mest brukte standardene i prosjektledelse sirkler. PMI er faktisk den Project Management Institute, som er den offisielle utgiveren av PMBOK ( Project Management Body Kunnskapens ) PMI er en nonprofit profesjonell organisasjon som gir strøm-. fôr prosesser til yrket prosjektledelse Derfor ville en sammenligning mellom PMI og Prince2 fokuserer faktisk på PMBOK (fra PMI ) og PRINCE2 ( prosjekter i kontrollerte omgivelser ).
PMIs PMBOK er en samling av prosesser og kunnskapsområder allment aksepterte ved generell konsensus innen prosjektledelse som beste praksis. PMIs PMBOK er anerkjent internasjonalt, og skisserer det grunnleggende om prosjektledelse, uavhengig av hvilken type prosjekt om produksjon, engineering, programvare eller bygging. Det er generelt en guide, en samling av aksepterte standarder, bare viser hvordan ting kan gjøres, men det er ikke bindende. Project Management Institute ( PMI ) tilbyr en antall sertifisering nivåer i prosjektledelse inkludert CAPM ( Certified Associate i Project Management), PMP ( Project Management Professional ), PMI-SP ( PMI planlegging Professional), PMI-RMP ( PMI Risk Management Professional ), og PgMP ( Program Management Professional). PMP var PMI første sertifisering etter lanseringen i 1984
På den annen side er Prince2 et sett med påfølgende prosesser og teknikker som fokuserer på Nitty-gritty av et prosjekt, og er egnet for alle størrelsen på prosjektet. Selv om det har prosesser i sin struktur, er Prince2 mye mer sentrert om hva som skal gjøres og når. det er en metode med klare og konsise tiltak for å følge. Prince2 har 2. kvalifisering nivåer, grunnlaget og utøverens nivå stiftelsen nivået er i utgangspunktet en introduksjon til terminologi og grunnleggende av metodikken, mens utøveren nivå er i-dybde og egner seg for ledere som trenger å ta med prosjekter innenfor Prince2 miljø.
Prince2 er sponset av den britiske regjeringen og det er standard standard som er mye brukt i Storbritannia privat sektor, og selv om det brukes også internasjonalt, er det ikke så utbredt som PMIs kunnskap guide. Prince2 også ble mye justert til IT-prosjekter i første omgang, derav prosessuelle tilnærmingen. PMI aktiviteter er sponset av Project Management Institute i USA.
Oppsummering
PMI er Project Management Institute mens Prince2 er prosjekter i kontrollerte miljøer.
PMI publiserer guider til prosjektledelse mens Prince2 er i seg selv en prosjektledelse metodikk.
Prince2 stammer og er sponset av britiske regjeringen mens PMI er fra USAs Project Management Institute.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------