Stilling: ovs0 > John Carew >

Forskjellen mellom IRR og ROI

Når kan du si at aksjene dine, og eller formue, faktisk har returnert ? Når kan du si at din bedrift har faktisk generert gevinster midte ha utgifter og kostnader for drift ? For svar på disse spesielle forespørsler, er det noen beregninger som brukes av økonomiske eksperter. Er The ROI og IRR to av de mange beregninger som brukes av bedrifter og selskaper til å evaluere sine finansielle plasseringer.
Return Of Investment ( ROI ), også kjent som avkastning ( ROR ), blir kalt som den enkleste, for ikke å nevne, den mest brukte metrisk av mange bedrifter bedrifter i dag. Denne indeksen viser en viss prosentandel som indikerer om dine investeringer har vokst eller krympet innen en bestemt tidsperiode.
Beregne ROI er relativt rask og enkel. Det bare involverer to verdier, nemlig initielle investeringer, og den resulterende verdien av investeringen ( om det vokste eller ikke). du trenger bare å trekke den initielle investeringen fra den resulterende investeringen. Deretter blir du bare kommer til å dele svaret ved samme verdi av den opprinnelige investeringen. svaret er åpenbart uttrykt som en prosentandel. Så, hvis du har verdi A som den opprinnelige investeringen, og B som den resulterende investeringen, er formelen ganske enkelt : ROI=( B A) /A Det neste beregningen er det intern rentesats ( IRR ). det er også kjent for mange som den annualiserte Prosentvis Yield ( APY ) Det er den årlige sammensatte rente (yield ) som kan oppnås av pengene investert, og tar hensyn nesten alle de andre økonomisk. variabler.
forhold til avkastning, er IRR en mer komplisert beregning, fordi det ikke bare tar hensyn til økningen av verdien av investeringen, men også timingen av kontantstrømmen. Dette er kanskje grunnen til at noen forretninger tenkende individer er nedprioritert i forhold til den kjedelige oppgåveløysingar for IRR verdi. Likevel har moderne verktøy som Google Docs og MS Excel aktivert automatisk funksjon for beregning IRRs. Dermed IRR har blitt den mest pålitelige, og mest nøyaktige målet for å vurdere investeringsmuligheter statistikk, selv om du innlemme mange andre variabler, som for eksempel utbytte og skatt.
i sammendraget,
1. ROI er en enkel finans metrisk for investeringer, mens IRR er en mer komplisert beregning.
2. ROI er og var en mer vanlig metrisk, spesielt da datamaskiner var ennå ikke at populære, sammenlignet med IRR.
3. ROI bare gjør bruk av to verdier og to operasjoner ( divisjon og subtraksjon ), mens IRR bruker en mer komplisert matematisk formel og algoritmer, og er noe uløselig bruke et rent analytiske måte.
4. IRR er den mer nøyaktige metrisk forhold til avkastning, fordi det kan innlemme flere variabler eller verdier i ligningen sin.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------