Stilling: ovs0 > John Carew >

Forskjellen mellom aristokrati og føydalismen

Aristokratiet og føydalisme er begge styreformer. Aristokrati henvist til en styreform hvor den beste borger eller den mest fortjente borger styrt og føydalisme henvist til en styreform der et gjensidig system jobbet der krigeren adelen beskyttet vasaller i gjengjeld for deres tjenester.
Aristokrati
Aristokrati oppsto i antikkens Hellas. det var en regel der de mest kvalifiserte eller den beste borger var tenkt å være det hersker. Det var forskjellig fra et monarki der herskeren ble gitt rett til å herske på grunn av fødsel inn i en kongelig familie. Gamle grekerne var ikke veldig glad i monarkiet systemet og dermed hadde innført dette systemet hvor noen kjente og mest fortjener folk dannet et råd og styrte. den demokrati, men falt og aristokratiet forble. Senere ble aristokratiet ansett som regel ved kun de aristokratiske familier eller en privilegert klasse.
I Roma, aristokratiet og konsulen styrte sammen, men etter dødsfallet til Julius Cæsar, igjen regelen gikk i hendene på en privilegerte få som ble svært velstående og velstående. I moderne tid er et aristokrati anses ikke styrt av den beste, men styres av den velstående eller en plutokrati.
Føydalismen
Francois -Louis Ganshof Føydalismen
føydalisme har blitt beskrevet i to ulike. versjoner, en av Francois -Louis Ganshof og den andre av Marc Bloch Ifølge Francois -Louis Ganshof, var føydalismen en eiendel av militær og juridisk forpliktelse blant adelen av krigere som inkluderte hovedsakelig tre store konsepter : Lords, mennesker som kan grovt beskrives som adelsmenn som holdt landområder ; vasaller, mennesker som fikk landet av adelsmenn, og til slutt len til landet som var gitt av de herrene bli besatt av vasaller i retur for noen tjeneste til Lords. Til gjengjeld forutsatt at herrene militær beskyttelse og andre gjensidige forpliktelser. Forholdet mellom de tre viktigste nøklene dannet føydale samfunn. Denne type samfunnet blomstret i Europa mellom det 9. til det 15. århundre. Marc Bloch føydalismen
Marc Bloch utvidet definisjonen av føydalismen. Han inkluderte ikke bare Lords og vasaller i systemet, men også foreslått å omfatte bøndene som var bundet av manorialism. Han foreslo at ikke bare lorder var en del av føydalismen, men hele samfunnet var bundet av den fra topp til bunn.
Begrepet føydale samfunn eller føydalismen ble skapt i det 17. århundre. På 1970-tallet, Elizabeth A. R. Brown ut en bok kalt The Tyranny av Construct som gjorde forskere konkluderer med at føydalismen var ikke en riktig begrep og bør fjernes fra pedagogisk og faglig læreplaner.
Oppsummering
et aristokrati er en styreform der de mest kvalifiserte eller den beste borger ble unnfanget å være det hersker. Senere konseptet endret til aristokratiske familier blir de med rikdom og var bare en privilegert få som regjerte. Føydalismen ble beskrevet som et sosialt system hvor de adelsmenn, vasaller og len, slik var de viktigste komponentene i samfunnet, og deres gjensidige forpliktende forhold var grunnlaget for den føydale samfunn.
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------